Ana SayfaRöportajlarTürkiye’ye iyi bir hikaye şart!---

Türkiye’ye iyi bir hikaye şart!

3 / 9
Türkiye’ye iyi bir hikaye şart!
16 Ağustos 2013 - 10:46 www.finansgundem.com

Yine bir sonbahar yaklaşıyor ve yine riskleri konuşuyoruz. Dünya ekonomilerinin genel resmi hala flu. Hala belirsizlikler var. Gerçi son 5 yılda olduğu gibi ağırlıklı dış riskleri de konuşuyor değiliz. 2014’te belki Türkiye’de 2 seçim birden yaşanacak. Ankara’dan gelen mesajlar son 3 seçimde olduğu gibi çok net bulunmuyor. Üstelik bu defa dış riskler azaldı da sadece içeride ufak bir belirsizlik var diyecek bir nokta da yok.

Dışarıda Fed rüzgarı esmeye devam ediyor ve bu rüzgar kesilecek gibi de durmuyor. Üstelik Fed’den gelen haberlerin bazılarını çok uzak olmayan bir gelecekte ECB de verebilir. Hem geçen hafta hem de bu hafta Avrupa’dan gelen veriler Türkiye’nin en büyük ihracat pazarının toparlanma yavaş da olsa, resesyondan çıktığına dair birer işaret olarak algılandı. Yani belki ECB’den de parasal genişleme konusunda elinin daha rahat olduğuna dair açıklamalar yapılabilir.
Aslında öyle bir dünya oldu, dengeler o kadar hassas teraziler üzerinde ilerliyor ki merkez bankalarından gelen haberler bir taraf için iyi başka bir taraf için kötü. Kötü, artık faizde daha yukarıdaki seviyeleri konuşuyoruz. İyi, sadece iç taleple büyürüz denilen bir yılda belki de dış talepten de katkı gelebilecek. Yani tek ayak değil çift ayaklı büyümüş olacağız. Faizler yükseliyor ama ekonomilerdeki iyileşme Türk ihracatçısına doping oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster