Ana SayfaPara PiyasaTümosan’ın gözü pazar liderliğinde---

Tümosan’ın gözü pazar liderliğinde

4 / 5
Tümosan’ın gözü pazar liderliğinde
08 Kasım 2013 - 06:58 www.finansgundem.com

“BUNLAR İNŞAAT YAPAR”

Tümosan Konya’da 1.6 milyon metrekare alan üzerine kurulu 93 bin metrekare kapalı alan içerisinde faaliyet gösteriyor. Albayrak Grubu’nun Tümosan’ı satın aldığı dönemde Konya’da bazı çevrelerin, “Bunlar traktör falan üretmez. Böyle büyük bir arazide inşaat yaparlar” inancında olduğunu belirten Kurtuluş Öğün, buna karşılık kendilerinin sanayiden vazgeçmediğini söyledi. Bilançodaki rakamların çekingenliğine dikkat çeken Öğün, “Bizim bilmediğimiz bir işti. Bu yüzden de yavaş ama öğrenerek gidiyoruz. Çıraklığı geçtikten sonra hızlanacağız” dedi. Öte yandan TMSF’nin Çukurova Grubu’nun borcundan dolayı el koyduğu BMC’ye de Albayrak Grubu’nun talip olduğu ileri sürülüyor.

İhracat zor

Gazetecilerin soruları üzerine Romanya, Bulgaristan, Almanya’ya ihracatlarının devam ettiğini söyleyen Kurtuluş Öğün, ancak ihracatın kendileri için çok güç olduğunu belirterek, “Marka olmadan ihracat yapmak çok zor” dedi. Avrupa’ya ileri teknoloji ürünleri satmayı hedeflediklerini anlatan Öğün, Türkiye’de ciddi bir potansiyel bulunduğunu, önceliklerinin bu potansiyeli değerlendirmek olduğunu kaydetti.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster