Ana SayfaPara PiyasaTümosan’ın gözü pazar liderliğinde---

Tümosan’ın gözü pazar liderliğinde

3 / 5
Tümosan’ın gözü pazar liderliğinde
08 Kasım 2013 - 06:58 www.finansgundem.com

ERBAKAN’IN RÜYASI GERÇEKLEŞECEK

Öğün ayrıca, 2015 sonu itibarıyla kamyon ve otobüslerde kullanılacak motorları üretebilecek konumda olacaklarının altını çizdi. Necmettin Erbakan’ın Tümosan’ı savunma sanayine yönelik kurduğunu hatırlatan Öğün, Otokar’ın yaptığı Altay Tankı’nın motorunun üretimine talip olduklarını söyledi. Öğün, bu üretimi yapmaları durumunda savunma sanayinde ileri bir adım atabilecek duruma geleceklerini ifade etti.

Yabancıya hisse satılacak

Tümosan, geçen yılın Aralık ayında halka açılmıştı. Şirketin yüzde 26’sı halka arz edilirken, ana ortak Ereğli Tekstil borsadan yaptığı alımlarla halka açıklığı yüzde 17,08’e kadar düşürdü. Geçen ayın sonunda 2 milyon adet hisseyi yabancılara satan Ereğli Tekstil’in elinde halen halka arzdan sonra aldığı 8.6 milyon adet hisse bulunuyor. Tümosan Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, bu hisselerin de hisse başına 6 liranın altında olmamak kaydıyla yabancı yatırımcılara satılacağını ifade etti.

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster