Ana SayfaPara PiyasaTümosan’ın gözü pazar liderliğinde---

Tümosan’ın gözü pazar liderliğinde

2 / 5
Tümosan’ın gözü pazar liderliğinde
08 Kasım 2013 - 06:58 www.finansgundem.com

YAŞLI FİLO

Halihâzırda Türkiye’de 1.5 milyon traktörün kullanımda olduğunu belirten Kurtuluş Öğün, bu traktörlerin yaş ortalamasının AB standartlarının çok üstünde olduğuna dikkat çekti. Öğün, “Türkiye’de kullanımda olan traktörlerin yaş ortalaması 23 yıl. Avrupa ülkelerinde yaş ortalaması ise 10 yıl. Bunun hem ülkemize, hem de çiftçimize çok fazla zararı dokunuyor. Yaşlı traktör filosunun yenilenmesinin milli ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu kapsamda, Türkiye’de mevcut olan 700 bin traktörün kısa sürede değişebilmesi elbette mümkün değil. Bu dönüşüm sürecinin 10 yıla yayılabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Yüzde 100 yerli üretim çok yakın

Son üç yılda sektörde 100 beygir gücünün üzerindeki traktör satışlarının arttığını, ancak bu segmentteki yabancı menşeili traktörlerin yedek parça ve servis maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle Türkiye’de yaygınlaşamadığını belirten Öğün, bu nedenle yüzde 100 yerli traktör üretiminin öneminin altını çizdi. Öğün, “Tümosan olarak bu açığı kapatmak üzere İTÜ Teknopark bünyesinde sürdürdüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız son aşamasına geldi. Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli, yüksek beygir gücüne sahip traktörlerini üretmek üzere gereken altyapıya şu anda sahip durumdayız” dedi.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster