Ana SayfaRöportajlarSpekülatör Patron Akman’dan olay sözler---

Spekülatör Patron Akman’dan olay sözler

5 / 11
Spekülatör Patron Akman’dan olay sözler
03 Şubat 2014 - 13:56 www.finansgundem.com

HİSSE SENEDİ PİYASASINDA SPEKÜLATÖRLER RAHAT HAREKET ETMELİ

-Şirket patronları yapıyorsa normal midir? Patronlar bunu kendi elleriyle yapmıyorlar, manipülatör aracılığıyla yapıyorlar, buna ne diyeceksiniz?

Ali Akman: O başka bir şey. Bunu şirket patronu yapıyorsa tabi ki müdahale edecek. Manipülasyon yapılıyorsa bu suç. Bakın özel durum açıklaması yapıyorum, bana hemen, “açıklamayı belgele” diye yazı yazıyor. Mesela, “Cirom şu kadar oldu” diyorum, benim bu yüzden kaç defa ifademi aldılar. Yalnızca rakamda bir hata yaptım diye. Bütün yönetim kurulunun ifadesini aldılar ve “Bundan sonra aynı şey olursa savcılığa sizi bildireceğiz” diye yazı yazdılar. Onun için artık açıklamalarımda çok rakam vermemeye çalışıyorum. Ben yanlış bilgi vermişsem beni yargılasın tabi ki. Ona itiraz etmiyorum. Bu, bambaşka bir konu…

Türkiye piyasasında özellikle hisse senedi piyasasında spekülatörlerin, manipülatör değil ama spekülatörlerin daha rahat hareket ediyor olabilmeleri lazım. Küçük yatırımcıyı koruyacağım başlığı altında ağır yaptırımlar gelmemeli. Şimdi yeni mevzuata göre bir hissede 2-3 kademe aldığınız zaman hemen tahtayı durduruyorlar. “Bu hisseyi niye aldın?” diye soruyorlar. Bunun uygulandığı başka ülke yok diye düşünüyorum. Dolayısıyla o sorunun sorulması bile yatırımcıyı tedirgin ediyor ve o küçük tahtalardan hisse almıyor. Bu hisseler atıl, sığ bir vaziyette duruyor. Bakın Amerika’da Fannie Mae ve Freddie Mac diye 2 hisse var. Aynı seans içerisinde 7 misli değer kazandı. Hiç bir müdahale eden olmadı. Ve yine aynı seans içerisinde 4 misli aşağı geldi hisse. Buna da kimse müdahale etmedi. Bakın yine Blackberry’de 2 gündür hareket var yüzde 23-24 çıktı, yüzde 8 aşağı geldi ve bir daha yüzde 30 yukarı çıktı ve bunlarda aynı gün içerisinde oluyor bu hareketler. Buna da hiçbir müdahale olmadı.

Bakın yine söylüyorum manipülasyon başka bir şey. Biz burada oturuyoruz ve bana geldiniz dediniz ki, “Biz Ersu’yu beğeniyoruz, yüzde 20 hisseleri toplamak istiyoruz”. Ben bunda bir sakınca görmüyorum. Ama bu suç. Ama biz bunu yukarı çıkarırken siz bir iki haber yaparsanız, derseniz “Bu insider trading”, bu da suç. O haberi de yapmam için benim özel durum açıklaması yapmam lazım. SPK bunu denetlesin buna itiraz etmiyorum. Benim bilançolarımı denetlesin. İhracat yapacağım deyip de yapmamışsam beni yargılasın. Bunlar tamam. Bunları yapması lazım. Buna itiraz etmiyorum ama yatırımcıya, “Hayır, niye alıyorsun?” diye sorduğu zaman adam hemen bırakıyor.

-Küçük yatırımcı neye göre alsın satsın?

Ali Akman: Bilançoya bakacak. Şirketin geçmişine bakacak. Bakın ben neye bakardım veya neye bakıyorum bilançoda. Bir defa geçmiş performansına bakıyorum. Önümüzdeki günlerde piyasaların ne yönde gideceğine bakıyorum. Yeterince ucuz olduğunu düşündüğüm bir hisse varsa ve Türkiye’deki gibi vur-kaç şirketler değilse gidip oradan hisse alıyorum. Mesela Ersu 40 yıllık bir şirket. Aynı patron, sıfır banka borcu. Ben mesela her gün Ersu hisseleri alıyorum. Çünkü çok ucuz olduğunu düşüyorum. Buna göre hareket ediyorum.

Türkiye borsasında son 5-6 yıldır hiç hareket yok neredeyse. Çok sığ, gelişemedi bir türlü. Ve halka açılan firmalarda maalesef hep yatırımcısına kaybettirdi. Demek ki otoritelerin geriye dönüp, “Ben nerede hata yapıyorum?” demesi lazım diye düşünüyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muzaffer Katan23 Temmuz 2020 10:55

    Güvenilir dediğiniz adamın şirketleri, öncelikle tedarikçilerin ödemelerini düzgün yapıyor olmalıdır. Canı istediğinde ödeme yapan ve muhatap bulamadığınız Ersu'da ödeme Melisa Hanım'ın iki dudağı arasındadır.

  • süleyman 25 Aralık 2015 16:52

    öyle konuşuyorlar sultandağı morello fabrikasına salçalık domates eken çi,ftçilerin prası ödemiyorlar

  • Nazım Eren20 Şubat 2015 15:14

    AKMAN HOLDİNG Sahibi Ali AKMAN Kimin Oğlu. Merak ediyorum.Prof Dr.Arif AKMAN, nı Oğlumu.

  • yorumsuz10 Ağustos 2014 14:58

    beni okadar çok magdur durumda bırakıtılarki,bunlar asgari ücrette çalışan işçilerinin maaşlarını ödemeyecek kadar küçükler...ellerimdeki delilleri medyaya vereceğim; kimse kimsenin kişiliğine saygısızlık yapamaz yaparsada cezasız kalamaz.

  • naci04 Şubat 2014 17:26

    şirketi ERSU defalarca bildirimlerinden ceza almış defalarca "sehven" ibaresiyle düzeltme gonderip ceza yemiş tahtası sürünen bir şirket.kalkmış kendine büyük spekülator diyor.

  • AHMET04 Şubat 2014 11:33

    BU ADAM YALANCI BAŞKASINA İŞLEM YAPTIRIYOR

  • borsacı04 Şubat 2014 09:43

    ali akman süper yazar, yıllardır yazıyor arsa satıcam yabancı ortak alıcam diye golden olayı başlı başına bir skandal ,senin seceren bozuk golden in arzına bile izin vermediler,önce sen bi toparlayacaksın kagıdı !bilançoyu bi düzelt! sen anladın onu

  • Oflu04 Şubat 2014 04:26

    Yerlerde sürüne. Hissesine sahip çıksın ,ersu umumi tuvLet fiyatının altında işlem görüyor.

  • haydar04 Şubat 2014 01:47

    bunu bütün piyasa yılların kurt hissecileri görmüyorda bir tek bu patron görüyor be ersu ucuz 4 de biri fiyatından işlem görüyor diyor.. Trajikomik ne diyim..

  • yatırımcı03 Şubat 2014 23:11

    Bayılıyorum borsagündem röportajlarına: ayhan öztürk-galip öztürk-selda öztürk- ali akman-mecnun çolak- onur takmak- recai dursun..okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız..onlar bir melek...

  • kücük yatırımcı 03 Şubat 2014 18:37

    spek olsa ne yazar görüzyoz hisslerin haline 5 kurş

  • gelmiş03 Şubat 2014 17:45

    Küçük yatırımcı neye göre alsın satsın? Ali Akman: Bilançoya bakacak. Şirketin geçmişine bakacak. Bakın ben neye bakardım veya neye bakıyorum bilançoda. Bir defa geçmiş performansına bakıyorum. Ersu nun gelmişine geçmişine.. bakıyorum. almıyorum. sizce niçin?

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster