Ana SayfaRöportajlarSpekülatör Patron Akman’dan olay sözler---

Spekülatör Patron Akman’dan olay sözler

11 / 11
Spekülatör Patron Akman’dan olay sözler
03 Şubat 2014 - 13:56 www.finansgundem.com

“ESKİ BAŞKANLA ODA ARKADAŞIYDIK”

-Biraz kendinizden ve şirketinizden bahseder misiniz?

Ali Akman: Robert Kolej mezunuyum. Eski SPK Başkanı Vedat Akgiray ile lisede sınıf ve oda arkadaşıyız. Beraber büyüdük yani…  

Sporu çok seviyorum. Aktif olarak Squash oynuyorum. İngiltere ve Türkiye’de Squash turnuvalarında şampiyonluklarım da var. Bunlar ödüllü turnuvalar ve ben şu ana kadar 3 tane aldım. En son 2005’de kazandım. Üniversiteden beri yani neredeyse 30 yıldır oynuyorum.

İstanbul, irtibat büromuz. Merkezimiz Ankara’da. Perşembe, Cuma günleri İstanbul’da oluyorum. Diğer günler Başkent’teyim. Aslında iki yeri de seviyorum. Ankara’da yaşamak kolay, İstanbul’da tabiat,  Boğaz çok güzel.

Şirketimize gelince; meyve suyu dışında turizm sektöründeyiz. Ankara’da 2 otelimiz ve bir hastanemiz var. Petro kimyadayız; Yumurtalık’ta bir tesisimiz var. Geçtiğimiz yıl 80 milyon dolar cirosu vardı. Bu yıl 100 milyon dolar hedefliyoruz. Kanada’da faaliyetteyiz. Orada bir otelimiz var ve bir otel daha yapacağız, önümüzdeki günlerde Kanada’ya gidiyorum. Yine Kanada’da inşaat yapıyoruz. Şu anda yurt dışında bir tek Kanada’da varız Türk sermayesi olarak. Kanada yükselen bir trend. Özellikle gayrimenkul ve turizm sektöründe büyüyor. Biz 2010 yılından itibaren oraya yatırım yapıyoruz ama 1984 yılından beri de ihracat yapıyoruz.

1994-2000 arası 17 yıl Türk sermayesi olarak Çin’de meyve suyu yatırımlarımız vardı. 2011’de oradaki fabrikalarımızı sattık ve 15-20 yıl bir daha Çin’e gitmem artık.

-Son olarak neler söylemek istersiniz?

Temelde Türkiye’de veriler iyi gözüküyor. Ama bu politik süreç büyük ihtimal seçimlere kadar devam edecek. Yüzde 8 devalüasyonu onlarda bekliyorlar. Ama Türkiye’ye para girişi devam edecek. Çünkü Türkiye’de ciddi bir rant var.  Özellikle bu otoyol ve havalimanı projelerinde bankaların hala ciddi bir potansiyeli var. Onun için orta vadede iyi gözüküyor. Yine söylüyorum burada yabancı bankalar için çok ciddi bir potansiyel var ve taşlar yerine oturacaktır. (Fotoğraflar: Sinan Özel)

(ÖNEMLİ NOT:  Ali Akman, hafta sonu yaptığımız röportajda Borsagundem.com’a daha önce başlayan dolarda krizin nereye kadar süreceğini söyledi, alacağı pozisyonu anlattı. 24 saat sonra ise Türkiye’yi kasıp kavuran ‘dolar fırtınası’ patladı. Gündem bir anda yoğunlaştı. Üstüne bir de Merkez Bankası’nın tarihi faiz kararı eklenip, sonrasında flaş gelişmeler yaşanınca, kriz manşetleri birbirini izledi. Biz de bu önemli röportajın bu kargaşa içinde kaybolmamasını istedik ve beklettik…)

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muzaffer Katan23 Temmuz 2020 10:55

    Güvenilir dediğiniz adamın şirketleri, öncelikle tedarikçilerin ödemelerini düzgün yapıyor olmalıdır. Canı istediğinde ödeme yapan ve muhatap bulamadığınız Ersu'da ödeme Melisa Hanım'ın iki dudağı arasındadır.

  • süleyman 25 Aralık 2015 16:52

    öyle konuşuyorlar sultandağı morello fabrikasına salçalık domates eken çi,ftçilerin prası ödemiyorlar

  • Nazım Eren20 Şubat 2015 15:14

    AKMAN HOLDİNG Sahibi Ali AKMAN Kimin Oğlu. Merak ediyorum.Prof Dr.Arif AKMAN, nı Oğlumu.

  • yorumsuz10 Ağustos 2014 14:58

    beni okadar çok magdur durumda bırakıtılarki,bunlar asgari ücrette çalışan işçilerinin maaşlarını ödemeyecek kadar küçükler...ellerimdeki delilleri medyaya vereceğim; kimse kimsenin kişiliğine saygısızlık yapamaz yaparsada cezasız kalamaz.

  • naci04 Şubat 2014 17:26

    şirketi ERSU defalarca bildirimlerinden ceza almış defalarca "sehven" ibaresiyle düzeltme gonderip ceza yemiş tahtası sürünen bir şirket.kalkmış kendine büyük spekülator diyor.

  • AHMET04 Şubat 2014 11:33

    BU ADAM YALANCI BAŞKASINA İŞLEM YAPTIRIYOR

  • borsacı04 Şubat 2014 09:43

    ali akman süper yazar, yıllardır yazıyor arsa satıcam yabancı ortak alıcam diye golden olayı başlı başına bir skandal ,senin seceren bozuk golden in arzına bile izin vermediler,önce sen bi toparlayacaksın kagıdı !bilançoyu bi düzelt! sen anladın onu

  • Oflu04 Şubat 2014 04:26

    Yerlerde sürüne. Hissesine sahip çıksın ,ersu umumi tuvLet fiyatının altında işlem görüyor.

  • haydar04 Şubat 2014 01:47

    bunu bütün piyasa yılların kurt hissecileri görmüyorda bir tek bu patron görüyor be ersu ucuz 4 de biri fiyatından işlem görüyor diyor.. Trajikomik ne diyim..

  • yatırımcı03 Şubat 2014 23:11

    Bayılıyorum borsagündem röportajlarına: ayhan öztürk-galip öztürk-selda öztürk- ali akman-mecnun çolak- onur takmak- recai dursun..okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız..onlar bir melek...

  • kücük yatırımcı 03 Şubat 2014 18:37

    spek olsa ne yazar görüzyoz hisslerin haline 5 kurş

  • gelmiş03 Şubat 2014 17:45

    Küçük yatırımcı neye göre alsın satsın? Ali Akman: Bilançoya bakacak. Şirketin geçmişine bakacak. Bakın ben neye bakardım veya neye bakıyorum bilançoda. Bir defa geçmiş performansına bakıyorum. Ersu nun gelmişine geçmişine.. bakıyorum. almıyorum. sizce niçin?

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster