Ana SayfaBankacılıkServet Taze: Hedefte mikro işletmeler var---

Servet Taze: Hedefte mikro işletmeler var

2 / 6
Servet Taze: Hedefte mikro işletmeler var
02 Mart 2018 - 13:01 www.finansgundem.com

“SEKTÖRÜN ÜZERİNDE BİR BÜYÜME YAKALADIK”

-Önceki öngörünüzden az da olsa bir sapma var. Bunun nedeni nedir? 

-2017’de kurumsal bankacılıkta büyük proje kredilerinde de yer aldık, kredi dağılımımız bu nedenle farklı oldu. Aktif büyüklüğümüzün yüzde 70’i kredilerde ve bu yüzde 70’in de yüzde 50’den biraz fazlası KOBİ ve tarımda. Bu ocak ayında oran olarak daha da yukarı çıktık. Kalan yüzde 50, eşit ağırlıkla ticari ve kurumsal bankacılık ile bireysel bankacılık arasında paylaşılıyor. 

Aslında 2017’de yine en yüksek büyüme KOBİ kredilerinde oldu diyebiliriz. 2017 yılının ilk 9 ayın da KOBİ kredilerinin tamamında yüzde 20’lere yakın büyüme sağlarken orta büyüklükteki işletmelerde bu büyümemiz yüzde 23’ü aştı. Çiftçi ve KOBİ’lere öncelik verdiğimiz büyüme stratejimiz sürecek. Stratejik planımızda da bu alan öne çıkıyor. 

-Açıklanan son rakamlarınızla dokuzuncu ay sonuçlarına göre kredilerinizde yüzde 10 artış mevcut. Neden kredi tarafında az büyüdünüz? 

Aslında biz sektörün üzerinde bir büyüme yakaladık. 2016 yılı dokuzuncu ay ile 2017 yılı aynı döneminde aktif büyüklükte yüzde 23 ve kredilerde yüzde büyüme yakaladık. 

Bizim en kuvvetli büyüdüğümüz dönem, 2017 yılının son çeyreği oldu. 2017 yılı sonunda aktif büyüklük, kredi ve mevduatta sektörün üzerinde sonuçlarımız olacak. Beklentinin üzerinde bir büyümemiz oldu diyebiliriz. 2018 yılı bütçemizi de yaptık. KOBİ ve tarım bankacılığında daha hızlı gideceğiz. Üretim ve ihracatın önceliklendirildiği alanlara konsantre olacağız.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster