Ana SayfaYaşam-MagazinŞeker vücuda ne kadar zararlı!---

Şeker vücuda ne kadar zararlı!

7 / 7
Şeker vücuda ne kadar zararlı!
24 Eylül 2018 - 09:42 www.finansgundem.com

Ancak çoğu kişi açısından bu tür şeker sağlıklı beslenmede gerekli bir unsur değil.

McGregor'a göre, şekeri 'kötü' olarak niteleyip yasaklamak onu daha cazip kılabilir. Ya da bazı örneklerde olduğu gibi şeker yerine sağlıksız başka beslenme yöntemlerine yönelme olabilir.

Örneğin 28 yaşındaki İsveçli Tina Grundin her tür şekerden imtina ederek yüksek proteinli, fazla yağlı vegan diyete yönelmiş ve bir tür beslenme bozukluğu sorunu baş göstermişti. Yemek yedikten sonra kusuyordu.

"Dışarıdan katılan şeker ile karbonhidrat olarak şeker arasındaki farkı anlayıp doğal şeker içeren sebze ve meyvelere, nişastalı besinlere ve bakliyata yöneldiğimde sanki bir sis kalkmıştı üstümden. Hücrelerimin ihtiyacı olan glikoz yakıtına karbonhidrat, şeker yoluyla kavuşmuştum." diyor.

Şekerin farklı türlerinin sağlığımıza etkileri konusunda farklı fikirler olsa da belki de şeker üzerine aşırı kafa yormamak en iyisi.

McGregor'a göre, "beslenmeyi fazla karmaşık bir hale getirdik, zira herkes nihayetinde kendisini mükemmel ve başarılı hissetmek istiyor. Oysa böyle bir şey yok."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster