Ana SayfaGündemSeçim sonrası borsa, faiz, dövizde neler olur? ---

Seçim sonrası borsa, faiz, dövizde neler olur?

10 / 10
Seçim sonrası borsa, faiz, dövizde neler olur?
27 Mart 2014 - 08:58 www.finansgundem.com

"ABD'DE VERİLERİN CİDDİ ENFLASYON ARTIŞI GÖSTERMEDİĞİ BİR ORTAMDA ALTINA TALEP OLASILIĞI DÜŞÜK"

-Altın hakkında konuşmadık. Oradaki beklentileriniz nedir?

Erdal Aral: "Altını ne belirler?" diye bakıldığında Amerika’da ki reel faizin birebir ilişkili olduğunu biliyoruz. Amerika’nın büyümesi, FED’in politikası ile birlikte reel faizlerde tabi ki kademeli artış beklemek lazım. Real faizin ciddi negatif olduğu dönemlerde ons 1900 doları görmüştü. Ama bunun yanısıra reel faizin yükseleceği ortamda tabi ki altın yukarı trendi sınırlı olacaktır. Yükselişlerde 1.400-1.450 seviyelere geldiğinde düzeltmeler olacaktır. Ama öyle beklendiği gibi 800-900’leri görmesini beklemiyoruz. Dar bir bantta hareket edecektir. 1.250-1.450 bandında salınma olasılığı yüksek görünüyor. 1.900 gibi seviyelerin görülmesi için ciddi kötü dönemin görülmesi lazım. Genel faiz dışında çok önemli olan yine reel faizle alakalı yani Amerika enflasyon üretir mi üretmez mi? Çünkü altın için hep 'enflasyona karşı korunma enstrümanıdır' diye konuşulur. Amerika’da verilerin ciddi enflasyon artışını göstermediği bir ortamda, altına talep görülme olasılığı düşük. Ne zaman Amerika enflasyon üretmeye başlar o da ilave talep yaratırsa belki… Ama bugünün konusu mudur? Hayır.
Burada tabi yerli yatırımcının dolar, TL ile birlikte bakması çok önemli. Çünkü öyle periyot olabilir ki kur düşer altının TL fiyatı yükselir. Bu konjonktürde biz çok çok yukarı hareketler beklemiyoruz. 

YARIN: İŞ YATIRIM VE ARACI KURUM SEKTÖRÜ

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Demir27 Mart 2014 21:13

    İç de dışta suriyeden tutun yellene , kırıma içerde tapeler , varsa yolsuzluklar , siyasi çalkantılar her şey kardeşim ya her şey bistten geçiyor.Bu kadarda olomazki bıktık usandık kardeşim bıktıkkkkkkkkkkkkkkkkk.önümüzü göremiyoruz.Böyle borsa mı olurya bunların yeri borsa mı ????? devletin hakimi savcısı , kırımsa putini barrack obaması bize ne kardeşim ya bize ne???????neden şirketlerin durumu ön plana çıkmıyor.Yuh diyorum.

  • yaşlı kurt27 Mart 2014 12:19

    bu borsa akıllı adam işi değil, bu kadar kafa karışıklığının olduğu yerde

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster