Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasada coşku artabilir!---

Seçim öncesi piyasada coşku artabilir!

3 / 6
Seçim öncesi piyasada coşku artabilir!
22 Mart 2015 - 07:31 www.finansgundem.com

Dövizdeki oynaklıktan korunmak için 5 öneri

Kurdaki oynaklık oldukça fazla. Gün içerisinde hareket edilen marjlar genişledi. Daha önce İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Gözetim Müdürü olan ve şimdilerde İnforce Finansal eğitim ve Danışmanlık’ın kurucu ortağı olarak eğitimler veren Gökhan Ugan ile kur hareketlerinden korunmak için hangi enstrümanların kullanılabileceğini ve volatilitelere karşı önerilerini konuştuk. İşte kur hareketlerinden korunma araçları ve nelerin yapılabileceği...

1-Yatırımcı hareketli dönemde zorunlu olmadıkça yeni döviz pozisyonu açmamalı ve mevcut döviz pozisyonlarını mümkün olduğunca azaltmalı. Zorunlu olarak taşınan döviz pozisyonlarının riski türev araçlar ile yönetilebilir.

2-Yatırımcı için farklı türev enstrümanlar var. Ancak Borsa İstanbul gibi organize piyasalarda işlem gören vadeli işlem, opsiyon ve varant sözleşmeleri küçük yatırımcılara daha uygun. Vadeli işlem sözleşmeleri bedelsizdir, ancak vade sonunda bu işlemlerden kâr veya zarar etme olasılığı bulunmaktadır. Opsiyon ve varant sözleşmelerini satın almak için ise bir bedel ödenir. Ancak bunun karşılığında zarar etme ihtimali ortadan kalkar.

3-Dövizin düşeceğini düşünenler vadeli işlem ve alım opsiyonu sözleşmelerinde satış (kısa pozisyon), satım opsiyonu sözleşmelerinde alış (uzun pozisyon) yönlü işlem yapabilir.

4-Dövizin yükseleceğini düşünenler vadeli işlem ve alım opsiyonu sözleşmelerinde alış (uzun pozisyon), satım opsiyonu sözleşmelerinde satış (kısa pozisyon) yönlü işlem yapabilir.

5-Mutlaka dövizde kalınması gerekiyorsa faizleri mevduata göre yüksek olduğu için eurobondlar da tercih edilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster