Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasada coşku artabilir!---

Seçim öncesi piyasada coşku artabilir!

2 / 6
Seçim öncesi piyasada coşku artabilir!
22 Mart 2015 - 07:31 www.finansgundem.com


Haziran ayına dikkat

Önümüzde haziran seçimleri var. Endeksin geçmiş hareketlerine baktığımızda seçimler öncesinde ve sonrasında piyasaların belirsizlik ve beklentileri fiyatladığını görüyoruz. Borsada sonucu tahmin edilen seçimlerin genellikle önceden fiyatlandığı dikkat çekiyor.

Örneğin 22 Temmuz 2007 seçimlerinde seçim öncesi yoğun sermaye akışının devamı görüldü. İktidarın devam edeceğine dair güvenle düşük belirsizlik seçim öncesi güçlü alımlarla hisse senetlerinin yukarı taşınmasına imkan sağlayabiliyor.
Ancak hükümetin kurulmasının ardından beklentiler sonlanmakta ve gerçekleşmelerle birlikte yatay seyir ve ardından 2008 krizi sonrasındaki gibi satışlar yaşanabilmekte. Seçimler sonrası en önemli beklenti ekonomi kabinesinin ve ekonomik programın açıklanması olacak. Yine 12 Haziran 2011’de seçim öncesi tahmin edilen sonuçlar, gelişmekte olan ülkelere sermaye akışının devam etmesi, borsada yükselişi getirmişti.

Cumhurbaşkanı ve Erdem Başçı arasında normalleşme sürecine girildiği yönündeki hava, FED ve Fitch’in değerlendirmesinden sonra benzer bir hareketi bu yıl da yaşamamızı sağlayabilecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster