Ana SayfaRöportajlarÖzel güvenliği Finans Gündem masasına yatırdık---

Özel güvenliği Finans Gündem masasına yatırdık

8 / 10
Özel güvenliği Finans Gündem masasına yatırdık
23 Mayıs 2014 - 10:34 www.finansgundem.com

“2004’TE KANUNUN ÇIKMASI İÇİN ÇOK UĞRAŞ VERDİK”

-Derneğinizin adı ve amaçları neler? Dernek bu konuda sizi destekliyor mu?

Murat Kösereisoğlu: Derneğimizin adı “Güvenlik Sistemleri Organizasyon Derneği”.  Derneğimiz 1994 kurulmuştur ve ben de 1995te üye oldum.  Çok büyük ve çok üyeli bir dernek değil. Kurumsal ve bireysel üyelerimiz var. Biz dernek olarak 2004’te kanunun çıkması için çok uğraş verdik. Sonrasında kanunda birkaç değişiklik oldu. O zamanlar Ankara’da her sabah meclise gittiğimizi bilirim ve bu yaklaşık bir senenin üstünde sürdü.

-Peki, neden güvenlik?  Güvenlik hizmetleri sektöründe çalışanlar asker kökenli olur? Sizin de böyle bir geçmişiniz var mı?

Murat Kösereisoğlu:  Yakın bir zamanda bir politikacıyla da görüştüm ve devamlı elimdeki yüzüğüme bakıyordu.  Çünkü beni emekli albay zannetmiş. Ama alakası yok. Parmağımdaki yüzük benim lise yüzüğüm. Ben OTDÜ İşletme Fakültesi mezunuyum. 1990 yılında elektronik güvenlik malzemeleri satışına başladım ve 1992 yılında da güvenlik hizmetleri işine girdim. 22 senedir bu işi yapıyorum ve başka bir şey de bilmiyorum. Ama şirkette oldukça iyi asker kökenli arkadaşlarımız bulunmakta.

-En çok hizmet ettiğiniz sektörler hangisi?

Murat Kösereisoğlu: Endüstriyel tesis (üretim, fabrikalar) işimizin %23-24’lerini kapsamakta. Böyle bir grubun içerisinde yer almakta bize büyük avantajlar sağlamakta tabi ki.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aktuğ akdoğan23 Mayıs 2014 19:02

    Tamamiyle eğitici ve algılarıaçıcı bir röportaj.Teşekkürler.

  • alper_tunga23 Mayıs 2014 18:25

    SAYIN İÇİŞLERİ BAKANININ MEÇLİSTE BEKLEYEN ÖZEL GÜVENLİK YASASININ AÇİLEN ONAYLATIP YASALATIRMASI GEREKMEDİR İLGİLİ FİRMALARIN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ ÇOK DÜŞÜK MAAŞA ÇALIŞTIRMAKTALAR EMEKLERİNİ SOMÜRMEKTEDİRLER

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster