Ana SayfaRöportajlarÖzel güvenliği Finans Gündem masasına yatırdık---

Özel güvenliği Finans Gündem masasına yatırdık

7 / 10
Özel güvenliği Finans Gündem masasına yatırdık
23 Mayıs 2014 - 10:34 www.finansgundem.com

“YETKİ VAR AMA YETKİYİ ORANTILI KULLANDIĞINIZ ZAMAN DOĞRUDUR”

-Bankalarda bulunan özel güvenlik görevlilerinin sınırları neler? Çünkü Türkiye’de bazı güvenlik görevlileri kendini polis gibi görüyor?

Murat Kösereisoğlu: Özel güvenliğin kanunlarca verilmiş özel yetkileri bulunmakta. Tabi müdahalenin dereceleri ve güç kullanmanın dereceleri var. Ben size önce sözle söyleyebilirim, siz ikna olmazsanız sizi durdurmaya çalışabilirim, ama size vuramam, itemem. Bu oradan başlayarak en son silah kullanımına kadar gelebilirim. Sonuçta burada silah mücadele aracıdır fakat onunda doğrudan kullanamazsınız. Yetki var ama yetkiyi orantılı kullandığınız zaman doğrudur.
Tabi ki de eğitim şart. Bizim halkımızda silah özel bir gücü temsil ediyor. Eğitimlerin ve atış eğitimlerinin daha iyi olması lazım. Biz bu atış eğitimlerini değiştirmeye çalışıyoruz. Mesela poligonlarda kâğıt hedefler vardır ve hedefi vurmaya çalışırsınız. Bu hedefler sembolik olarak insan siluetidir ve ona ateş edersiniz. Ama bizim işimizde bunu öğretmemelisiniz çünkü o atış öldürmeye yönelik bir atıştır. Normalde vurulacaksa adamın öncelikle birinci dereceden yerleri bacakları vurulmalıdır. Öldürme atışlarının öğretilmemesi gerekmektedir. Vurmak veya nasıl vurmak adına bir eğitim olmamalıdır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aktuğ akdoğan23 Mayıs 2014 19:02

    Tamamiyle eğitici ve algılarıaçıcı bir röportaj.Teşekkürler.

  • alper_tunga23 Mayıs 2014 18:25

    SAYIN İÇİŞLERİ BAKANININ MEÇLİSTE BEKLEYEN ÖZEL GÜVENLİK YASASININ AÇİLEN ONAYLATIP YASALATIRMASI GEREKMEDİR İLGİLİ FİRMALARIN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ ÇOK DÜŞÜK MAAŞA ÇALIŞTIRMAKTALAR EMEKLERİNİ SOMÜRMEKTEDİRLER

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster