Ana SayfaMakro EkonomiEkonomistler büyüme verisine ne diyor---

Ekonomistler büyüme verisine ne diyor

2 / 3
Ekonomistler büyüme verisine ne diyor
11 Mart 2019 - 13:54 www.finansgundem.com

Yatırım Finansman/Yavaş: İç talep yeteri kadar güçlenmez ise ekonomideki zayıf seyir devam edecektir

Yatırım Finansman'dan Ekonomist Hilmi Yavaş, iç talebin yeteri kadar güçlenmemesi durumunda, ekonomideki zayıf seyrin devam edeceğini belirtti. 

Hilmi Yavaş Foreks'e yaptığı açıklamada, ekonominin 4Ç18’de %3.0 daralırken, verinin genel olarak piyasa beklentisi civarında olduğunu kaydederek," Net ihracatın 8,5 puan gibi büyümeye büyük bir katkı yaparken, stok değişiminin büyüme üzerinde sadece 2,0 puan ekşitici etki yapması, ekonomideki yıllık daralmayı yıllık %3.0’te sınırlıyor." dedi. 

Sonuç olarak, 2018 yılı tamamı içinde büyümenin beklentiler dahilinde, %2.5 olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Yavaş, "Öte yandan manşet büyüme rakamı ekonomideki yavaşlamanın gerçek boyutlarını göstermiyor. 4Ç18’de yatırımlar geçen seneye göre %13 daralırken, hane halkı tüketimi %9 daraldı. Net ihracatın ekonomik büyümeye yıllık bazda 8,5 puan civarında katkı yaptığını görüyoruz. Diğer bir değişle, stok değişimi etkisi dahil iç talepteki daralma, %10’un epey üzerinde bir rakama tekabül ediyor. Bu da ekonomideki daralmanın boyutlarını gözler önüne seriyor. Net ihracatın olumlu etkisi özellikle yılın 2. yarısında ortadan kalkacağı için, iç talep yeteri kadar güçlenmez ise ekonomideki zayıf seyir devam edecektir." 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster