Ana SayfaPara PiyasaFinansçı CEO'lardan 'mevduatı artır' önerisi---

Finansçı CEO'lardan 'mevduatı artır' önerisi

3 / 4
Finansçı CEO'lardan 'mevduatı artır' önerisi
26 Şubat 2018 - 11:36 www.finansgundem.com

DÖVİZDE NE BEKLENİYOR?

Gelişmiş ülke tahvillerinde gözlenen yükseliş, jeopolitik konular, şubat ayı başında küresel piyasalarda artan oynaklık, yıla başlarken görece güçlü seyir izlemesi beklenen TL'nin kazanımlarını sınırlayan etkenler olarak öne çıktı. USD/TL kuru, yılın ilk iki ayında ağırlıklı olarak 3.73-3.83 bandında hareket etti. Dolar halen küresel piyasalarda zayıf. Ancak bir yandan da FED'in kritik FOMC toplantısının olduğu 20 Mart tarihi yaklaşıyor. Bu tarihte olası faiz artırımları ve bu yıl kaç kez faiz artışı olabileceği yönündeki sinyaller yakından izlenecek. Finans şirketlerinin CEO'larının mayıs başına kadar olan sürede Dolar/TL için ağırlıklı beklentisi 3,70-3,90 bandında. Bu aralığın altına çekilme bekleyenler de var. dolar kurunun 3,90 TL üstünü hatta 4,00 seviyesini kırabileceğini söyleyenler de bulunuyor.

Bugün gelinen noktada dolar/TL için en olumlu görüş bildiren CEO olan Garanti Yatırım Genel Müdürü Zeki Şen, dolar /TL kuru zirve seviyelerden gerilemiş olsa da G10/TL çaprazları, TL/GOÜ çaprazları ve reel efektif döviz kurunun bulunduğu seviyelerin TL'nin ne denli ucuz olduğunu gösterdiğini söylüyor. Şen, "Manşet enflasyonda ocak ayında kaydedilen gerileme ve TCMB'nin sıkı likidite politikasını bir süre daha koruyacağına işaret eden iletişimi değerlendirilince, TL'nin kısa vadede hafif değer kazanabileceği beklentisindeyiz" diyor. Zeki Şen, bu çerçevede, USD/TL kurunun ilk çeyrekte 3,70'in altına gerileyebileceği yönündeki görüşünü koruyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster