Ana SayfaPara PiyasaFinansçı CEO'lardan 'mevduatı artır' önerisi---

Finansçı CEO'lardan 'mevduatı artır' önerisi

2 / 4
Finansçı CEO'lardan 'mevduatı artır' önerisi
26 Şubat 2018 - 11:36 www.finansgundem.com

RİSKLERİ DENGELEMELİ

Hisse senetlerinde mali sektörün ve temettü beklentisi yüksek hisselerin ağırlığını bir miktar düşüren Deniz Portföy, hisse oranını yüzde 25'e çekmiş durumda. Genel hisse oranının bileşik endeks yüzde 10 kaybederse tekrar yüzde 35-40 seviyelerine çıkarılmasını tavsiye eden Deniz Portföy Genel Müdürü Fatih Arabacıoğlu, "Dolar bazında 2013-2017 düşüş trendinin yüzde 50 düzeltme seviyesi referans noktamız ve temel olarak da şirketlerin bilanço hedefleriyle uyumlu bir fiyatlamaya karşılık geliyor. Bu şu an BIST-100 için 130.000 civarı yıllık hedef anlamına gelir" diyor.

Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, hisse senedi piyasasında görülebilecek dalgalanmalarda portföy getirisini dengeli seviyelerde tutabilmek maksadıyla sabit getirili menkul kıymet tutulmasını tavsiye ediyor. Ayı- şık, "Hisse senedi pozisyonu kaynaklı risklerin dağıtılabilmesi ile FED kaynaklı beklentilerin doları destekleme potansiyelini göz önünde bulundurarak portföy içinde yüzde 15 dolar/ TL ile yüzde 5 altın (TL) taşınması da yerinde olacaktır. Portföyün toplam getirisine ek katkı hedefiyle yüzde 5 civarında bir ağırlıkla yurtdışı menkul kıymet veya emtia taşınması da düşünülebilir" diye konuşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster