Ana SayfaPara PiyasaMerkez'den nasıl bir hamle bekleniyor---

Merkez'den nasıl bir hamle bekleniyor

4 / 4
Merkez'den nasıl bir hamle bekleniyor
17 Kasım 2012 - 11:04 www.finansgundem.com

Trusted Sources Türkiye Ekonomisti Şevin Ekinci: Koridorun üst bandında indirim olur Trusted Sources Türkiye Ekonomisti Şevin Ekinci ise çok açık olarak Merkez Bankası'nın faiz koridoru üst bandında indirime gitmesini ve gecelik borç verme faiz oranının şu andaki yüzde 9 seviyesinden yüzde 8,5'e düşürülmesini beklediklerini kaydetti.
Merkez Bankası'nın bu aksiyonu ya 20 Kasım'daki para politikası toplantısında alabileceğini ya da önümüzdeki üç aylık dönemdeki toplantılardan birinde beklediklerini kaydeden Ekinci, "Ödemeler dengesinde cari açık finansmanında kısa vadeli portföy yatırımlarının giderek artması MB'yi rahatsız edebilir. Zira finansmanın kısa vadeli şoklara dayanıklı olması için uzun vadeli yabancı yatırım yeğleniyor" dedi.
Ekinci şu değerlendirmede bulundu:
"Sene sonu için resmi tahmin yüzde 7,4'e yükseltildi ve çok büyük ihtimalle enflasyon yılı bu seviyelerde kapatacak. Bu sene için belirlenen resmi beklentinin gerçekleşmesinde bir risk bulunmaması ve 2013'un ilk üç ayında da baz etkisi sebebiyle kademeli olarak enflasyonda düşüş olacağı öngörüsü MB'nin faiz koridoru üst bandında indirim yapabilmesine olanak sağlayacaktır.
Son olarak, kurdaki aşırı değerlenme faizde indirime gitme sebebi olabilir. Ben MB'nin kurdaki aşırı değerlenmeye karşı doğrudan müdahale etme yerine öncelikle faiz koridoru üst bandında indirime gitmesini bekliyorum."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster