Ana SayfaPara PiyasaMerkez'den nasıl bir hamle bekleniyor---

Merkez'den nasıl bir hamle bekleniyor

2 / 4
Merkez'den nasıl bir hamle bekleniyor
17 Kasım 2012 - 11:04 www.finansgundem.com

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Koridorun üst bandında 50 baz puan indirim bekliyoruz
Garanti Yatırım Ekonomisti Altınsaç, "Kasım ayı PPK toplantıda politika faizinde ve koridorun alt bandında bir değişiklik beklemiyoruz" dedi.
Altınsaç, Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın en son reel kurun 120 seviyesine gelmesi halinde sınırlı önlem alabileceklerini anımsatarak, şunları kaydetti:
"Açıklamaların ardından sepette yüzde 1 nominal değer kaybı oldu. Şu aşamada sözlü müdahale etkili olmuş gözüküyor. Dolayısıyla ilerleyen dönemde bir faiz indirimi beklesek dahi, ki Merkez Bankası Başkanı genelde piyasalara verdiği mesajları gerçekleştiriyor. Bu indirimin haftaya geleceğini düşünmüyoruz. Koridorun üst bandında 50 baz puan indirim bekliyoruz. ROK'da da bir miktar yükseliş olası."
Altınsaç, piyasanın beklentisinin ise politika faizinde ve koridorun alt bandında indirim beklemediği yönünde olduğunu belirtti. Ekonomistlerin yüzde 85'inin politika faizinde bu toplantıda bir değişim beklemediğini ifade eden Altınsaç, şu değerlendirmelerde bulundu: "Ekonomistlerin yüzde 60'ı alt bantta indirim beklemiyor. Ekonomistlerin tamamı kodiorun üst bandında yaklaşık 50 baz puan indirim bekliyor. Yine tüm ekonomistler ROK'da artış bekliyor. Piyasa son 1-2 haftalık vadede bonoda alt bandın/politika faizinin indirimini fiyatlamıştı. Dolayısıyla bir faiz indirimi gelmezse bonoda yüzde 6,60'lara doğru geçici kısa vadeli hareket olabilir. Yine de faiz indirimi beklentisi süreceğinden bu tarz yükselişleri geçiçi görüyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster