Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların odak noktası Merkez Bankası---

Piyasaların odak noktası Merkez Bankası

2 / 5
Piyasaların odak noktası Merkez Bankası
22 Temmuz 2018 - 08:16 www.finansgundem.com

ARTIŞ BEKLENTİSİ

Yeni hükümet sonrası ilk merkez bankası toplantısı 24 Temmuz’da. Piyasa beklentisi 1 puanlık artış yönünde. Yüksek enflasyon ve bütçe açığı dışında Merkez Bankası’nın inisiyatif kullanma ve bağımsızlık mesajı vermesi açısından faiz artışı muhtemel görülüyor. Özellikle hazirandaki seçim ayında 46 milyar TL’ye ulaşan bütçe açığı, cari açık ile birlikte ikiz açık sorununu tekrar gündeme taşıdı. Bütçe açığını hafifletmek için bedelli askerlik ve imar affında hedeflenen rakamlara ulaşmak önemli. Diğer yandan hazırlandığı söylenen Orta Vadeli Program (OVP) hükümetin önümüzdeki döneme ilişkin ekonomideki yol haritasını verecek ve bu yöndeki belirsizlik azalacak. İçeriğini bilmiyoruz ama gelecek OVP’ye bir temkinli yaklaşım muhtemeledir. Hatırlanılırsa geçtiğimiz yıllarda hazırlanan beş yıllık programlar kısa bir süre sonra revize edilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie23 Temmuz 2018 09:25

    Şu anda mevduat faizleri %20 oldu. Yarın da arttırırsa %25 olacak. Ben bile yerli ve milli bir işadamı olarak %25 mevduat faiziyle fabrikamı kapatır parayı faize yatırırım. Fabrikamdaki 4500 işçiyi de işten kovarım. Yerli ve milli bir şekilde. Merkez faiz arttırsın da ekonomiyi baltalasın.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster