Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların odak noktası Merkez Bankası---

Piyasaların odak noktası Merkez Bankası

3 / 5
Piyasaların odak noktası Merkez Bankası
22 Temmuz 2018 - 08:16 www.finansgundem.com

FED VE TRUMP

Dış dünyada ne var diye baktığımızda ilk sırada tabii ki ABD Başkanı Donald Trump var. Ticaret savaşından sonra bir savaşta ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlattı. Trump, “Fed’in faiz artırması konusunda mutlu değilim”diyerek Fed’i eleştirdi. Halbuki birkaç gün önce Fed başkanı Powell, “Kademeli faiz artışına devam” demişti. Fed kaynaklı açıklamalarda Trump’tan etkilenilmeyeceği görüşüne yer verildi. Trump’ın açıklamaları sonrası dolarda düşüş, bir süredir düşüşte olan altın fiyatlarında ise yükseliş görüldü. Hareketlenmeler tepki boyutunda kaldı. Fed Başkanı Powel da Trump’ın ticaret savaşına ilişkin hamlelerini eleştirmişti. Merkez bankalarıyla hükümetler arasında zaman zaman görüş ayrılığı olabiliyor. Yalnız Fed, Trump’a uyacak olursa buna en çok Türkiye gibi dış finansman ihtiyacındaki gelişen ülkeler sevinecektir.

Şu sıralar iç piyasalar dış kaynaklı gelişmelere duyarsız görülse de gelişen ülke piyasalarına ilgi ve görüşün olumlu yönde değiştiği yönünde bazı açıklamalar gelmiyor değil. Seçim sonraları piyasalar genelde yeni hükümetlere bir kredi tanır. Son günlerde daha olumlu seyreden piyasalar bunu gösteriyor. Olağan dışı olumsuz bir haber akışı olmaz ise kredi biraz daha genişleyebilir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie23 Temmuz 2018 09:25

    Şu anda mevduat faizleri %20 oldu. Yarın da arttırırsa %25 olacak. Ben bile yerli ve milli bir işadamı olarak %25 mevduat faiziyle fabrikamı kapatır parayı faize yatırırım. Fabrikamdaki 4500 işçiyi de işten kovarım. Yerli ve milli bir şekilde. Merkez faiz arttırsın da ekonomiyi baltalasın.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster