Ana SayfaPara PiyasaYabancıların payını artırdığı 10 hisse---

Yabancıların payını artırdığı 10 hisse

4 / 4
Yabancıların payını artırdığı 10 hisse
10 Temmuz 2016 - 08:54 www.finansgundem.com

Zirvedeki BİST 50 hisseleri

Yılın ilk gününden bu yana zirve seviyesindeki ilk 10 hisseyi takip ettiğimizde farklı sektörlerden şirketlerin listenin başında yer aldığını görmekteyiz. Kordsa Global Endüstriyel İplik, Trakya Cam, EİS Eczacıbaşı İlaç, emlak konut Gayrimenkul, Arçelik, Şişe Cam, Petkim, Tekfen Holding, ENKA ve Ülker yılbaşından bu yana zirve seviyesine en yakın BİST 50 Endeksi’ne dahil firmalar arasında yer alıyor. Bu şirketlere yönelik beklentiler ise halihazırda devam ediyor. Bu nedenledir ki yatırımcı tercihlerinde ilk sırada gelmeye devam etmekteler. 

Yabancıların payını en fazla artırdığı 10 hisse 

Yabancı yatırımcılar borsadaki hisse senetlerinin yüzde 63’ünü ellerinde tutuyor. Ancak yabancıların bazı hisse senetlerinde pozisyonlarını artırdıkları bazılarında ise düşürdükleri dikkat çekiyor.  

Elbette azalttıkları hisse senetlerinin fiyatları düşerken artırdıkları hisse senetlerinin fiyatlarında yükselişler yaşanmakta. Yılbaşından bu yana BİST 50 Endeksi’ne dahil hisseler içinde yabancıların paylarını en fazla artırdığı 10 hisse incelendiğinde ilk sırada Tekfen Holding’in geldiğini görmekteyiz. Tekfen Holding yılbaşından bu yana zirvesine en yakın hisseler arasında yer alıyor. Soda Sanayii, Vakıflar Bankası, Kordsa Global, kardemir D, Akbank da yabancıların yılbaşından bu yana paylarını en fazla artırdığı hisseler arasında yer alıyor. Trakya Cam, Emlak Konut GMYO, Ereğli Demir Çelik ve Garanti Bankası yabancı payı en fazla artan BİST 50 hisseleri arasında bulunuyor.

Zeynep Aktaş-Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster