Ana SayfaPara PiyasaYabancıların payını artırdığı 10 hisse---

Yabancıların payını artırdığı 10 hisse

3 / 4
Yabancıların payını artırdığı 10 hisse
10 Temmuz 2016 - 08:54 www.finansgundem.com

Güçlü hisselerin etkisi

Borsa İstanbul’a baktığımızda da bist 100 Endeksi’nin 200 günlük hareketli ortalaması olan 78.162 seviyesinin hemen altında 78.019 seviyesinde bulunuyor. Endeks’in 78.000 seviyesinde zorlandığı gözleniyor. 78.160 seviyesindeki 200 günlük hareketli ortalama aşılabilirse 80.000 ve daha üst dirençlerin test edilmesi mümkün olabilecek. Ancak aşılamazsa 77.000 ve 75.500 seviyelerindeki güçlü desteklerin test edilmesi beklenmeli. Piyasalardaki oynaklık, yatırım araçları arasında paranın dönmesine neden oluyor. Döviz, mevduat, borsa, altından oluşacak bir yatırım sepeti riskinizi dağıtmanızı sağlayacaktır. 

Volatilitenin arttığı dönemlerde elinizde tuttuğunuz hisse senedi güçlüyse ve şirketin mali açıdan verileri sağlamsa, bu hisse senetlerinin düşüşlerde de alınmasında herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Neticede güçlü firmaların hisselerinde piyasalara bağlı olarak kısa süreli düşüşler yaşansa da uzun vadede yönelimi yukarı yönlü olacaktır.

Mali yapıya dikkat

Bu noktada piyasalardaki aşağı yönlü dalgalanmalar fırsata çevrilebilir. Ancak mali açıdan sorunlu olan şirketler sert aşağı dalgalanmalarda çok daha hızlı gerileyebilmekte. Özellikle de para piyasalarındaki dalgalanmalar bu şirketlerin mali yapılarında çok daha güçlü tahribatlar yaratmaktadır. Bu nedenle hisse seçiminde Borsa İstanbul’un ‘D Risk Grubu’nda yer verdiği hisseler daha temkinli takip edilmeli. Özsermayesi zayıflamış şirket hisselerine daha mesafeli yaklaşmakta fayda var. Öte yandan özsermayesi eksiye düşmüş firmalardan uzak durmak ise gereksiz riskten kaçınmak açısından yerinde bir yaklaşım olacaktır. Borsa İstanbul’da son açıklanan 2016 yılı üç aylık bilançolara göre Dardanel, Mazhar Zorlu Holding, Makine Takım, Egeplast, Cosmos Yat. Holding, Eminiş Ambalaj özsermayeleri ekside bulunan firmalar arasında yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster