Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıKredi kartına yeni kriterler---

Kredi kartına yeni kriterler

3 / 3
Kredi kartına yeni kriterler
13 Ekim 2013 - 07:58 www.finansgundem.com

Borç 82 milyar TL
Kredi kartında toplam borç 48 milyar TL’si taksit olmak üzere 82 milyar lira civarında. Türkiye’deki toplam 29.4 milyon kredi kartının 1.6 milyonu takipte.  Kredi kartlarında limit uygulaması, borcu borçla çeviren kesimler için de bir baskı anlamına gelecek.
Banka ücretleri sözleşmede yazacak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni düzenleme gereğince, tüketicilerin bankalarla yaptığı sözleşme çerçevesinde ödeyeceği ücretlere ilişkin bilgilerin, sözleşmenin eki olarak tüketiciye verileceğini bildirdi. Yazıcı şunları söyledi:
“Tasarının yasalaşması ile birlikte bankalar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunacaklar.
Bankaların tüketicilerden faiz dışında komisyon ve masraf gibi isimler altında aldığı ücretler, BDDK tarafından belirlenecek. Sözleşmedeki şartlar, tüketici aleyhine değiştirilmeyecek.
Tüketiciden kendisine sunulan mal veya hizmet kapsamında haklı olarak yapılmasını beklediği ve sözleşmeyi düzenleyenin yasal yükümlülükleri arasında yer alan edimler ile sözleşmeyi düzenleyenin kendi menfaati doğrultusunda yapmış olduğu masraflar için ek bir bedel talep edilemeyecek. Tüketicilerin sözleşme çerçevesinde ödeyeceği ücretlere ilişkin bilgiler sözleşmenin eki olarak tüketiciye verilecek.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tunç13 Ekim 2013 11:54

    siz önce maaşları artırın sonra yasaklayın yasakla bir yere varılmaz bu işte mafya yer alır o dahamı iyi.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster