Ana SayfaBankacılıkKatılım bankalarının hedefi yüzde 10!---

Katılım bankalarının hedefi yüzde 10!

9 / 13
Katılım bankalarının hedefi yüzde 10!
26 Temmuz 2013 - 15:18 www.finansgundem.com

Bu yıl için yeni ürün ve hizmetler düşünüyor musunuz?

Mobil bankacılık alanında ciddi yatırımlar yapıyoruz. Örneğin, bankacılık hizmetlerini mobil şube ile akıllı telefonlara taşıdık. Mobil uygulamamızla en çok kullanılan bankacılık işlemlerine ilave olarak IBAN bilgisini SMS veya e-posta ile gönderme, profil fotoğrafı ekleme, en yakın şube ve ATM lokasyonunu öğrenme ve yol tarifi alma, barkod ile fatura ödeme gibi birçok özelliği bir arada kullanıcılarımızın hizmetine sunduk.

Geçen yıl bireysel müşterilerimiz için geliştirdiğimiz “Finansör Kart”ımıza beklenilenin üzerinde ilgi gördük. Ayrıca bu yıl HGS satışlarına da başladık ve müşterilerimize kredi kartlarında “Taksitle” hizmetiyle alışveriş sonrası taksit imkanı sağladık. KOBİ’ler için “Siftah Kart”ı, işletme bankacılığı müşterilerimiz için de “Faal Kart”ı kullanıma sunduk.

Şubeleşme politikanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

2013 yılı ilk yarısında 13 şube açarak 233 şubeye ulaştık. Yılsonu itibarıyla 250 şubeye ulaşacağız. Çalışan sayımız da şubeleşmeye bağlı olarak artacak.

Sizce bu yıl, bankacılık sektörü ve katılım bankacılığı ne düzeyde büyüyecek?

Türkiye ekonomisinin 2013 yılında yüzde 3.5 ile 4 arasında büyüyeceği tahmin ediliyor. Söz konusu oran, geçen yılki büyümenin yüzde 60-70 üzerinde. Bu olumlu gelişmenin bankacılık sektörüne de yansıyacağını ve sektörün yüzde 20’ye yakın büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Katılım bankacılığı ise son yıllarda olduğu gibi bankacılık sektörünün üzerinde büyüyecektir.

Kamu bankalarından bazılarının katılım bankası kurması, sektörü ve sizi nasıl etkiler?

Kamu bankalarının bu alanda faaliyete geçmeleri, rekabeti ve dolayısıyla da hizmet ve ürün kalitesini artıracak. Biz bu gelişmeden son derece memnunuz. Bu girişim aynı zamanda faaliyetteki katılım bankalarının ne denli başarılı performans sergilediğinin de göstergesi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster