Ana SayfaBankacılıkKatılım bankalarının hedefi yüzde 10!---

Katılım bankalarının hedefi yüzde 10!

10 / 13
Katılım bankalarının hedefi yüzde 10!
26 Temmuz 2013 - 15:18 www.finansgundem.com

Ahmet BEYAZ / Bank Asya Genel Müdürü
“Şube sayısı 300’e, ATM sayısı bine çıkacak”

BANK Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, bu yılın ilk yarısında Bank Asya olarak aktiflerde yaklaşık yüzde 20, toplanan fonlarda yüzde 15, kredilerde ise yüzde 21’lere yakın artış yakaladıklarını belirtiyor. Bu yıl içinde 29 şube açan ve yılsonuna kadar 21 yeni şube daha açarak toplam şube sayısını 300’e çıkartmayı hedefleyen banka, 840 olan ATM sayısını ise bine çıkaracak. “Bu yıl yüzde 30 büyüme hedefliyoruz” diyen Beyaz, 2013 yılına ilişkin şu değerlendirmelerde bulunuyor…

Yurtiçi ve yurtdışı borçlanma programınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

2013 ilk çeyreğinde Türkiye'deki ilk özel sektör kira sertifikası ihracını gerçekleştirdik. Burada 125 milyon TL tutarında bir yıl vadeli borçlanma yaptık. Önümüzdeki birkaç ay içinde yeni bir ihraç yapmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bankamız Mart 2013’de uluslararası piyasalardan 250 milyon dolar sermaye benzeri kredi temin etmişti. Böylece Türkiye'de sukuk formatında yapılan ilk ihracı da gerçekleştirmiş olduk. Piyasa şartlarının uygun olması durumunda yılsonuna doğru yeni bir sukuk ihracı daha yapabiliriz.

Yeni ürün ve hizmetleriniz olacak mı?

Bank Asya olarak son dönemde özellikle KOBİ ve Bireysel Bankacılığa önem verdik. Artık online ve mobil bankacılık gibi servislerimizle de müşterilerimize hizmet veriyoruz. Geçen yıl kurduğumuz Türkiye’nin ilk faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik ile bireysel emeklilik hizmeti veriyoruz. Yeni iştiraklerimizden Asya Yatırım Menkul Değerler ise, Türkiye’de bir katılım bankasının sahip olduğu ilk ve tek aracı kurum. Asya Yatırım, “katılım bankacılığı prensipleri” doğrultusunda tüm müşterilerimize sukuk ihraçları, halka arz, birleşme ve satın alma ile hisse senedi alım satımına aracılık hizmeti veriyor. Öte yandan portföy yönetim şirketi kurmak için çalışmalarımızı hızlandırdık.

Bu yıl hangi alanlarda ne kadarlık bir büyüme öngörüyorsunuz?

Bank Asya olarak 2013'teki kredi ve mevduat büyüme hedefimizi yüzde 25’lerin üzerinde belirledik. Bireysel bankacılıkta yüzde 30, KOBİ bankacılığında da yüzde 30 üzerinde büyümeyi hedefliyoruz. Ticari ve kurumsal segmentlerde ise kontrollü büyüyeceğiz. Bu yıl özellikle dış ticaret potansiyeli bulunan KOBİ'lere ve Anadolu’nun yükselen firmalarına ulaşmayı hedefliyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster