Ana SayfaBankacılıkKatılım bankalarının hedefi yüzde 10!---

Katılım bankalarının hedefi yüzde 10!

7 / 13
Katılım bankalarının hedefi yüzde 10!
26 Temmuz 2013 - 15:18 www.finansgundem.com

Bu yıl çıkarmayı planladığınız yeni ürünler ve sunmayı düşündüğünüz yeni hizmetler var mı? Varsa bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bu konudaki çalışmalarımızı bireysel ve ticari olarak planlıyoruz. Bireysel tarafta mevcut ürünlerimizde ve bu ürünlere bağlı süreçlerde iyileştirme, ürünleri geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında kentsel dönüşüme yönelik bireylere mortgage finansmanı sağlanmasına yönelik ürün çalışmalarımız da devam ediyor. Mevcut emeklilik planlarımızda bulunan Alternatif Kazanç Fonu’na ek olarak yakında Altın Fonu da çıkaracağız. Ayrıca yılsonuna kadar şubelerimizden fiziki altın satışını da başlatacağız. Ticari tarafta ise KOBİ’lerle büyümeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda KOBİ’lere özel çözümler sunan yeni ürün ve hizmet çalışmalarımız devam edecek.

Borçlanma programınız ve sağlamayı planladığınız kaynakla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Bu yıl, Türkiye’deki ilk, dünyadaki ise üç dört işlemden biri olan murabaha sukuk formatında bir işlem yaptık. Sermaye yeterlilik rasyomuzu yükseltmek amacıyla yaptığımız 10 yıl vadeli 200 milyon dolar tutarındaki bu ihracı başarıyla tamamladık. Bu yıl murabaha sendikasyon kredimizi yenileyeceğiz. Yakın zamanda talep toplama aşamasına geçmiş olacağız.

2013’ün son çeyreğinde de yakın zamanda yaşanan olumsuz ortamın dağılması ve global piyasaların durumuna göre ikinci bir sukuk işlemimiz olabilir. Bu arada yeni SPK Kira Sertifikaları Tebliği’ne göre, Sahipliğe Dayalı Kira Sertifikası veya uluslararası literatürde sukuk ijara formatında düşündüğümüz sukuk işlemini de en uygun ekonomik ve politik koşullar altında yapmayı planlıyoruz.

2013’de bankacılık sektörü ve katılım bankacılığı ne düzeyde büyüyecek? Pazar paylarında artışlar öngörüyor musunuz?

Bu yıl katılım bankacılığı sektöründeki aktif büyümenin yine bankacılık sektörünün üzerinde kalarak yüzde 20’yi aşacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzden katılım bankalarının pazar payı da artacak.

İki kamu bankasının katılım bankası kurması gündemde. Bu sektörünüzü ve Albaraka Türk’ü nasıl etkiler?

Kurulacak her katılım bankası, ister özel ister kamu olsun sektörün gelişimine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Uzun vadede yüzde 20’lik bir pazar payı hedeflendiğinden özellikle kamu katılım bankalarının sektöre girişinin olumlu olacağını düşünüyoruz

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster