Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarından girişimcilere büyük fırsatlar---

Türk bankalarından girişimcilere büyük fırsatlar

3 / 6
Türk bankalarından girişimcilere büyük fırsatlar
03 Mayıs 2018 - 12:04 www.finansgundem.com

BANKA VASITASIYLA ÜRÜNLER PAZARLANABİLİYOR

Bankalarla çalışmak girişimcilere daha fazla avantaj sağlıyor. İş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, müşteri bulunmasından yatırımcılara sunulmasına kadar her aşamada destek veriliyor. Fikrin geliştirilmesi ve hayata geçmesi aşamasında hem finansmana ulaşılıyor hem de danışmanlık ve mentorluk hizmeti almıyor. Üstelik hiçbir banka bu tarz hizmetler için ücret talep etmiyor. Öte yandan banka vasıtasıyla ürünler pazarlanabiliyor. Mete Güneş İş Bankası’nın programını anlatırken, ‘Hem mezunlarımız hem de programa devam eden girişimlerimizin ürün ve hizmetleri ile ilgili müşterilerimize yönelik uyguladığımız kampanyalar sayesinde bilinirlik artarken müşteri sayılarına da olumlu etkiler sağlıyor’ diyor. 

Bankalar girişimlerin yatırım bulmasında da oldukça aktif bir rol üstleniyor. Genel olarak destek oldukları projelere ortaklık şartı konulmuyor. Yatırım yapan banka sayısı az ancak özellikle katılım bankaları kurdukları girişim sermayesi fonları ile yatırıma sıcak bakıyor. 

Sadece yurt içi değil yurtdışında da bankaların sağladığı imkanlarla çıkabilmek daha kolay. Özellikle ihracat potansiyeli olan projelerde destek artıyor. TEB girişimcileri desteklemek ve dünyaya açılmalarına ön ayak olmak için ABD’de Silikon Vadisi’nde de Girişim Evi açtı bile. Turgut Boz, Girişim Ev’leri ile belli bir ciroyu yakalamış teknoloji firmalarına, yurtiçi veya yurtdışında büyük pazarlara ulaşmaları ve güçlü bir büyümeyi başarmaları için yönetim ve strateji danışmanlığı sağladıklarını belirtiyor. 

Bankalar girişimcilere yurtdışındaki festivallere veya yarışmalara katılma imkanı da veriyor. İş Bankası Workup Girişimcilik Programı’nın girişimlerinden Pacer ve Overstruct Austin’de gerçekleşen dünyanın en büyük dijital inovasyon etkinliklerinden South by Southwest festivaline katılarak dünyaya açılma fırsatı elde eden girişimlerden sadece birkaçı. GarantiPartners Girişim Hızlandırma Programı’nın mezunlarından Türkiye’nin en çok oy kullanılan sosyal anket platformu Poltio.com ise aldığı bir milyon liralık yatırımla global bir açılım yaparak New York’ta Poltio Inc’i kurdu ve ilk yabancı müşterisiyle çalışmaya başladı bile... 

Startup’ların sunduğu yenilikçi, basit ve kişiselleşmiş çözümler bankacılık sektöründeki dijital çözümler içerisinde önemli bir rol oynuyor. Bankalar da bu yenilikçi yaklaşımın önemine inandıkları için sayısız program, yarışma ve merkezle girişimcilik ekosistemine dahil olmaya çalışıyor. Özellikle son iki-üç senedir yapılan atak ve ‘Girişim Bankacılığı’ adı altında kurulan ekosistem gösteriyor ki önümüzdeki dönemde bankalar girişimcilere desteği daha da artıracak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster