Ana SayfaGündemKamuya bu yıl 56 bin kişi alınacak---

Kamuya bu yıl 56 bin kişi alınacak

20 / 25
Kamuya bu yıl 56 bin kişi alınacak
15 Mart 2016 - 11:56 www.finansgundem.com

ORDU İHTİYACI HAYVANLAR

Bütçede, ordu ihtiyacı için alınacak hayvanların alım değerlerinin yanı sıra, en az yüksekliği ve en az göğüs çevresi ölçülerine de yer verildi. Bu çerçevede süvari bineği olarak kullanılacak beygirlerin alım birim fiyatı 3 bin 310 TL olurken yüksekliğinin en az 1.45 metre, göğüs çevresinin en az 1.65 metre olması öngörüldü. Topçu bineği olacak beygirlerin alım birim fiyatı 2 bin 616 TL, yüksekliğinin en az 1.50 metre, göğüs çevresinin en az 1.70 metre olması istendi. Kurt köpeklerinin alım birim fiyatı bin 260 TL, kangal köpeklerinin 619 TL olarak öngörüldü.

MALİYETLERE SIKI TAKİP

Vatandaşlara yönelik hizmetlerdeki artışın satın alınan veya kiralanan taşıt sayısını artırdığına dikkat çeken Maliye Bakanı Naci Ağbal, sayıdan çok alımların detayına bakılması gerektiğini vurguladı. Kamudaki taşıt sayısının artışında, kamu hizmetlerinin doğallığı olduğunu ifade eden Ağbal, 'Eskiden hastanın evine gidilip, bakım yapılıyor muydu' Gezici sağlık hizmetleri kuruyorsanız, o zaman araç kiralıyorsunuz. Şimdi Türkiye'nin her bir tarafında araç ihtiyacı var. Mesela ambulans sayımızı sürekli artırıyoruz. Önceden ambulans göremezdik sokaklarda ama şimdi her yerde var. Maliye Bakanlığı olarak bir kurum bizden araç kiralamak istediğinde kılı kırk yarıyoruz. Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün verilerine bazen bakıyorsunuz taşıt kira fiyatı yüksek geliyor gözünüze. Biz bir sınır getirelim dedik. Bu nedenle taşıt kiralamada araç başına kasko bedelinin yüzde 2'sini geçemez şartı getirerek, sınırlama sağladık. Şu anda da bu uygulama çok güzel bir şekilde devam ediyor' açıklamasında bulundu.

KAMU KENDİ BİNALARINI YAPACAK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuda bina kiralamalarını azaltıp, kurumların kendi binalarını yapmalarını sağlayacaklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlıkları olarak bir komisyon kuracaklarını açıklayan Ağbal, bu komisyonun kamunun ihtiyacı olacak binaların alan büyüklüğü ile yerleşke büyüklükleri konusunda tasarruf tedbirleri amaçlı analiz yapacağını ifade etti. Komisyonla, arsa maliyetinin düşük olduğu yerlerde kamunun kendi binalarını yapmalarının sağlanacağını belirten Ağbal, 'Bu yapılırken de israfa kaçmadan yapılmalı. İleride bir standart

belirleyeceğiz. Oda büyüklükleri ne olmalı, ortak alan büyüklükleri ne olmalı gibi bunlara bakacağız. Her gereksiz metrekare su gideri, aydınlatma gideri demek. Bunu bir Maliye Bakanlığı tebliği haline getireceğiz ya da başbakanlık genelgesi ile bir düzene oturtacağız' ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster