Ana SayfaGündemKamuya bu yıl 56 bin kişi alınacak---

Kamuya bu yıl 56 bin kişi alınacak

16 / 25
Kamuya bu yıl 56 bin kişi alınacak
15 Mart 2016 - 11:56 www.finansgundem.com

150 BİN TAŞERONA KADRO

Hükümet eylem planı çerçevesinde alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdam edilmesine yönelik olmak üzere geçişe ilişkin koşulların, sürenin ve uygulamanın usul ve esaslarının belirlendiği bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Söz konusu yasal düzenlemenin 21 Mart'a kadar Meclis'e sevk edilmesi hedefleniyor. 100-150 bin çalışanın bu kapsamda kamuda istihdam edilmesi öngörülüyor.

NİHAİ KARAR VERİLECEK

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi. Taşeron işçiler konusunda Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı yaptıklarını açıklayan Şimşek, buna ilişkin çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi. Çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle bir tarih vermenin zor olduğunu belirten Şimşek, daha önce asgari ücretliler ile taşeron işçilerin durumunun ciddi şekilde iyileştirildiğini hatırlattı. Şimdi bir kısmında toplu sözleşme olduğunu ifade eden Şimşek, daha önce net olarak asıl işte çalışanları bir şekilde kamuda istihdam edileceğini söylediklerini, ama istihdam şeklini açıklamadıklarını vurguladı. Şimşek, o konuya ilişkin nihai kararların verilmesi gerektiğini belirterek, 'inanıyorum ki yakın dönemde bunlar da sonuçlandırılır' ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster