Ana SayfaRöportajlarİş Yatırım'dan üniversitelerde BİST 100 yarışması---

İş Yatırım'dan üniversitelerde BİST 100 yarışması

5 / 6
İş Yatırım'dan üniversitelerde BİST 100 yarışması
21 Nisan 2014 - 07:52 www.finansgundem.com

NEDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ?

Diğer kurumlar tarafından da benzeri yarışmaların yapıldığını belirten Can Pamir, ancak TradeMaster Yatırım Ligi’nin üniversitelerde mutlak getiri bazında değil de farklı getiri bazında değerlendirmenin yapılacağı ilk yarışma olacağını söyledi.  Yarışmanın üniversite öğrencileri arasında olmasını 3 sebebe bağlayan Pamir, şöyle konuştu:

“Birincisi, buna sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz. Yatırım alanında insanlar alım satımı öğrensin, finansal okul yazarlık biraz gelişsin istiyoruz. İkincisi, bizim platformlarımız var ama sadece yatırımcılar ilgileniyor. Yatırımcılar dışında, işlem yapmak isteyip şimdiye kadar yapmayanlara öğretelim istiyoruz. Üçüncüsü, insan kaynakları anlamında bize yatırım danışmanı olabilecek öğrencileri hedefliyoruz. Mesela yarışmanın süresi akademisyenler tarafından ‘Niye 1 ay?’ diye çok eleştirildi. Normalde yatırım portföyü 6 ay, 1 senedir. Ama Türk yatırımcısı aylık bakar, aylık mevduatla karşılaştırır. Bir aylık bir süre koyduk ki bizim yaşadığımız sıkıntıyı, yaşadığımız stresi biraz öğrenciler de yaşasın istedik.  'BIST 100' dedik, çünkü bize gelen yatırımcı hisse senedine girer, diğerlerini düşünmez. Yani öğrencilere bire bir, bize yatırım danışmanı olacakmış gibi bir rol veriyoruz. Bu kısıtlı bir rol, 1 aydan daha uzun olmuyor ama biraz da öğrencilere bunu zorluyoruz. Başarılı olanlara da staj imkanı, yatırım danışmanlığına çekmek gibi bir misyonumuz da söz konusu.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster