Ana SayfaRöportajlarİmam Altınbaş’tan Finans Gündem’e şok açıklamalar---

İmam Altınbaş’tan Finans Gündem’e şok açıklamalar

5 / 8
İmam Altınbaş’tan Finans Gündem’e şok açıklamalar
30 Eylül 2014 - 11:53 www.finansgundem.com

KREDİ KARTINA SIFIR TAKSİTİ KALDIRIYORLAR

-Kuyumculukta kredi kartına yapılan taksitin kaldırılması sektörü nasıl etkiledi? Daralma çok mu?  Vatandaş artık nasıl alış veriş yapıyor?


İmam Altınbaş:  Türkiye özellikle 2014’ün başından itibaren sıkıntılı bir dönem yaşadı. Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri derken.. bu kadar önemli iki seçimi bir sıkıntı olmadan geçirdi. Dolayısıyla burada farklı beklentilerden kaynaklı, insanlar elindeki parayı harcamama, tutma gibi bir reflekse girdi. Ama yavaş yavaş güven oluştukça paralarını harcıyorlar. Yeni yeni işler açılıyor. Ama bu sıkıntıların dışında sektör olarak bizim 2014’de farklı bir sıkıntımız vardı. Biliyorsunuz kredi kartına üç sektörde sıfır taksit getirildi. Bunlardan birisi de mücevher sektörüydü. Mesela bizde sıfır taksit varken yan dükkanda saat taksitle satılıyor, tekstilde taksitle satılıyordu. İnsanlar bir hediye almaya geliyor eşine, sevgilisine, annesine vs. bütün o alışveriş merkezlerinde telefon hariç, hangisine girseniz dokuz taksit, mücevhere geliyor peşin, taksit yoktur diyorsun. Bu da ciddi anlamda sektörü yüzde 35 daralttı. Hatta bazı yerlerde yüzde 40 daralttı. 


Ben aynı zamanda Türkiye Kuyumculuk Meclisi Başkanlığı da yapıyorum. İstanbul Kuyumcular Odamız, Türkiye İhracatçılar Birliğimiz, Türkiye’nin farklı yerlerindeki odalarımızla birlikte yaptığımız kulis çalışmalarında çok şükür başarılı olduk sayılır. Kredi kartına sıfır taksiti kaldırıyorlar. ÖTV’yi de kaldırttık. Resmi Gazetede de yayınlandı. Sektörün resmi çalışması yönünde engel kalmadı. Bu kredi kartına taksiti dört ay gibi düşünmüşler ve görüşe açmışlar. Muhtemelen orada olumsuz bir şey çıkmayacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • golds 30 Eylül 2014 19:25

    başkan golds durumu ne acaba dolandırıldıkmı halen inanamıyorum dünya devi diyorlardı onun için yalanmıydı herşey

  • goldsmaduru30 Eylül 2014 18:50

    zamanında goldsıda çok şişirdiler dünya devi dediler elimize verdiler

  • ferat aydın30 Eylül 2014 16:55

    Bu kadar büyük şirketin ne kadar vergi verdiğini çok merak ettim doğrusu... Herhalde bir asgari ücretli kadar ancaktır... :))

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster