Ana SayfaRöportajlarİmam Altınbaş’tan Finans Gündem’e şok açıklamalar---

İmam Altınbaş’tan Finans Gündem’e şok açıklamalar

3 / 8
İmam Altınbaş’tan Finans Gündem’e şok açıklamalar
30 Eylül 2014 - 11:53 www.finansgundem.com


BİZ İTALYA’YA GÖRE DAHA AVANTAJLIYIZ


-Sektörde rakip ülkeler hangileri? Türkiye’nin bu rekabette gücü ne?


İmam Altınbaş:  Şimdi Türkiye mücevher kültürü olan, tasarım, zanaat ve hikaye yönünden çok zengin bir ülke. Dolayısıyla ciddi anlamda düzgün ustalarımız var. Bizim en büyük rakibimiz tasarım işinde İtalya. İtalya’ya göre de bu tasarım işinde en büyük şey insan emeği. Ne kadar da teknoloji kullanılsa o da yüzde 30’u geçmez. Sanayi makinalarıyla yapılanlar da yüzde 50’yi geçmez. Geri kalan tamamen emek. Ama emek ucuz olduğundan ve mücevher kültürü olan bir ülke olmamızdan dolayı biz İtalya’ya göre biraz daha avantajlıyız. Zaten girdiğimiz ülkelerden de bence Türkiye açık ara fark yaratmaya başladı. 


Bakın Türkiye’nin eskiden marka değeri yoktu. Dolayısıyla burada çıkan mücevherlerin ve başka markaların da değeri yoktu. Türkiye markasının değeri arttıkça, bizim burada sektörlerde çalışan farklı sektörlerdeki markalarımızın değeri artmış oldu. Onun için Türkiye ciddi, güvenilir bir ülke. Artık yabancılar Türkiye’nin ürettiği mücevheri almada tereddüt göstermiyorlar. 
Dediğim gibi İtalya’nın dışında pek rakibimiz yok ama İtalya’dan daha avantajlı yanlarımız var. Mücevher farklı ülkeler de üretiliyor ama biraz kültürünü bilmek gerekiyor. Mesela Çin’de üretim var. Güney Kore’de üretim var. Hindistan’da üretim var. Ama bu dediğim ülkeler mücevher tüketen ülkelerin kültürlerini bilmedikleri için ve bizim kadar iç içe olmadığı için bizi zorlamıyorlar. Onun içinde rakip olarak görmüyoruz. Hatta marka olduğumuz için, onların birçok üreticisine biz mücevher ürettiriyoruz zaten. Bunları üretici olarak kullanıyoruz. Biz Altınbaş olarak 6-7 farklı üretim yaptırıyoruz. Emek yoğun işleri Çin ve Hindistan’a,.sanayi gerektirenleri İtalyanlara, döküm tekniğiyle yapılanları da Güney Kore’ye yaptırıyoruz. Onun için biz artık Avrupalıların yaptığı gibi markamızı vererek mücevher ürettiriyoruz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • golds 30 Eylül 2014 19:25

    başkan golds durumu ne acaba dolandırıldıkmı halen inanamıyorum dünya devi diyorlardı onun için yalanmıydı herşey

  • goldsmaduru30 Eylül 2014 18:50

    zamanında goldsıda çok şişirdiler dünya devi dediler elimize verdiler

  • ferat aydın30 Eylül 2014 16:55

    Bu kadar büyük şirketin ne kadar vergi verdiğini çok merak ettim doğrusu... Herhalde bir asgari ücretli kadar ancaktır... :))

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster