Ana SayfaLeasing-Faktoring Hasan Bolat’tan KOBİ’lere mesaj ---

Hasan Bolat’tan KOBİ’lere mesaj

5 / 5
 Hasan Bolat’tan KOBİ’lere mesaj
15 Eylül 2014 - 14:04 www.finansgundem.com

NET KARIMIZ YÜZDE 91’LİK ARTIŞLA 45.4 MİLYON TL’YE ÇIKTI

-Sektör açısından risk oluşturabilecek unsurlar nedir?

Leasing sektörü genel olarak reel sektörün üretime dönük yatırımları ile büyüyen bir alan. Dolayısıyla sektörün büyümesi ülkemizin makro ekonomik büyümesi ve üretim artışı ile birebir ilişkili. Bu nedenle bizim için en büyük risk firmalarımızın yatırım taleplerini ertelemesine veya iptal etmesine yol açacak belirsizliklerin ortayı çıkmasıdır. 

-Hemen her sektör, 2023 için kendine hedefler belirliyor. Leasing sektörünü 2023’te nerede görüyorsunuz?

Leasing sektörünün 2023 yılında yatırımlardan aldığı payı AB seviyesine yaklaştırmak bizce hem biz sektör temsilcilerinin, hem devletimizin, hem de iş dünyasına liderlik eden sanayicilerimizin en büyük hedeflerinden biri olmalıdır.

Çünkü yatırım finansmanı açısından firmaların ihtiyacı olan çözümler kısa vadeli ve genellikle ipotek teminatlı banka kredilerinden değil bizzat firma ile çözüm ortağı olduğunuz ve ihtiyacına uygun ödeme planını sunabildiğiniz leasing finansmanından geçiyor.
-2014 İş Leasing açısından nasıl geçiyor? Yıl sonu büyüme hedefleriniz nedir?

2014 yılı tüm zorluklara rağmen İş Leasing açısından başarılı geçiyor. Şirketimiz 2013 yıl sonunda 3.492 milyon TL olan aktif toplamını 30.06.2014 itibarıyla yüzde 14 artışla 3.999 milyon TL’ye, 30.06.2014 dönemine ilişkin net karını ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 91’lik artışla 45.4 milyon TL’ye çıkartarak yılın ilk yarısında öngörülenin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. Net leasing alacaklarımız 2013’ün ilk yarısına göre yüzde 43.4 oranında artarak 2 milyar 285 milyon TL’ye, özkaynaklarımız ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 civarınd7a artış göstererek 633 milyon TL’ye ulaştı. Mevcut şubelerimize ek olarak 2014 yılında Şişli, Gebze, Denizli, Diyarbakır, Kayseri ve Ostim Ankara şubelerini de faaliyete geçirerek, şube sayımızı 16’ya çıkardık.

-Orta ve uzun vadede plan ve hedefleriniz nasıl şekilleniyor? İş Leasing’in odaklanacağı olanlar neler olacak?

Biz, İş Leasing olarak planlı, sürdürülebilir ve verimli bir büyümeye inanıyoruz. İstikrarlı bir şekilde tüm paydaşlarımıza katma değer sağlayarak müşterilerimizle birlikte büyümeayi hedefliyoruz.  Önümüzdeki dönemde tabana yaygın bir şekilde KOBİ odaklı bir büyüme stratejimiz olacak. Bunun yanı sıra fizibilitesine inandığımız projelerde ise ülkemizin önde gelen kurumlarına destek olmaya devam edeceğiz. (Finans Dünyası)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster