Ana SayfaLeasing-Faktoring Hasan Bolat’tan KOBİ’lere mesaj ---

Hasan Bolat’tan KOBİ’lere mesaj

4 / 5
 Hasan Bolat’tan KOBİ’lere mesaj
15 Eylül 2014 - 14:04 www.finansgundem.com

İŞ LEASİNG SEKTÖRÜN EN İYİ RİSK YÖNETİMİ SİSTEMLERİNDEN BİRİNE SAHİP

-Karlılık açısından sektörün genel görünümü nasıl?

Sektörün taşıdığı risk ve hissedarların koyduğu sermaye göz önünde bulundurulduğunda daha karlı olabileceğine inanıyoruz. Sektördeki yüksek rekabet genel olarak karlılıkları olumsuz etkiliyor. Bu noktada her şirketin operasyonel verimliliğini ve risk yönetimi tekniklerini en iyi şekilde kullanması suretiyle kar marjlarındaki daralmayı dengelemesi gerekiyor.

-Geri ödemelerde sıkıntı yaşanıyor mu?

Sektör verilerine göre belirgin bir kötüleşme yok. Ancak özellikle son aylarda komşu ülkelerde ve önemli ihracat pazarlarımızdaki daralma leasing sektörünün aslında genel olarak bankacılık dahil finans sektörünün varlık kalitesini bir miktar olumsuz olarak etkileyebilir. Biz İş Leasing olarak sektörün en iyi risk yönetimi sistemlerinden birine sahibiz ve sorunlu alacak ortalamamız sektörün oldukça altında.

-Bankacılık dışında alternatif finansman kaynağı olarak leasing son derece önemli bir enstrüman olarak öne çıkıyor. KOBİ’ler leasing sektöründen ekonomideki ağırlıkları nispetinde yararlanabiliyorlar mı?

KOBİ’ler Türk ekonomisinin en önemli oyuncuları. Ekonomimizin adet olarak yüzde 97’si KOBİ’lerden oluşuyor. Türkiye’deki kayıtlı özel sektör istihdamının yüzde 72’si KOBİ’ler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu kadar önemli ve yaygın bir gruba leasing sektörünün yeteri kadar ulaştığını söylemek mümkün değil. KOBİ’lerimizin pek çoğu leasingin ne olduğunu, avantajlarını bilmiyor. Bunun için biz İş Leasing olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde  özellikle OSB’lerde firma yetkilileri ile buluştuğumuz etkinlikler düzenleyerek yüz yüze leasingi anlatıyoruz. Ayrıca Türkiye çapında şube sayımızı hızla artırarak ve KOBİ’lere ulaşabileceğimiz noktalara şubeler açarak sektör adına da tanıtım ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyoruz.

-Sektöre uluslararası yatırımcıların ilgisi nasıl? Oyuncu sayısında artış olabilir mi?

Leasing sektörü, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığı zaman oldukça ciddi bir potansiyel barındırıyor. Bununla birlikte 32 leasing şirketinin ve katılım bankalarının yer aldığı sektörde yoğun bir rekabet söz konusu. Çok şubeli yerel bankaların iştirakleri olan leasing şirketlerinin pazarda hakimiyetleri bulunmakta. Dolayısıyla bankacılık sektöründeki değişikliklerin de sektörümüzü doğrudan etkileyebileceğini belirtmek durumundayız.

Öte yandan mevcut uluslararası siyaset ve ekonomik konjonktürü düşündüğümüzde bunun daha ziyade orta-uzun vadede gerçekleşebilecek bir olasılık olduğunu değerlendiriyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster