Ana SayfaPara PiyasaGetiri liginin zirvesinde kim var?---

Getiri liginin zirvesinde kim var?

4 / 9
Getiri liginin zirvesinde kim var?
27 Nisan 2014 - 07:09 www.finansgundem.com

YATIRIMIN BİR PARÇASI

Fonlar, portföylerine alabilecekleri menkul kıymetlere göre 16 türde olabilmekte. Portföylerindeki enstrümanların riskine göre farklılık gösterebiliyor. Herkesin bildiği tahvil ve bono fonu, hisse fonu, likit fon gibi fonların dışında daha az bilinen yabancı menkul kıymetler fonu, fon sepeti, garantili fon, koruma amaçlı fon, özel fon ve serbest yatırım fonları gibi fonlar yatırımcının risk tercihine göre alternatif olabilmekte.

Söz konusu fonlar içinde yabancı menkul kıymetler yatırım fonları son üç yılda en fazla kazandıran fonlar arasında ilk sırada yer aldı. Bu tür fonların portföylerinin en az yüzde 51’i devamlı olarak yabancı menkul kıymetlerden oluşuyor.

 

RİSKE BAĞLI YATIRIM ARACI

Çoğunlukla profesyoneller tarafından küçümsenen fonların önemli bir boşluğu doldurduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Bireysel yatırımcıların birikimlerini, girişilen gereksiz risklerle yok etme ihtimali riski seven bir yapıya sahip olan Türk yatırımcısı için hiç de düşük bir ihtimal değildir. Böylesi gereksiz riskler yerine birikimin önceden belirlenen risk çerçevesinde profesyonel ve güvenilir yöneticiler tarafından yönetilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca portföye alınacak farklı enstrümanlarla riskin en aza indirilmesi mümkün olabildiği gibi hedefe ulaşmak da mümkün olabilmekte. Daha yatırımın başında belirlenen riske sadık olan fonlar sayesinde, küçük birikimlerle alınması mümkün olmayan getiri potansiyeli olan menkul kıymetlere yatırım yapmanın da mümkün olması bir diğer avantaj olsa gerek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster