Ana SayfaPara PiyasaGetiri liginin zirvesinde kim var?---

Getiri liginin zirvesinde kim var?

3 / 9
Getiri liginin zirvesinde kim var?
27 Nisan 2014 - 07:09 www.finansgundem.com

SÜREKLİ KARAR DEĞİŞTİRENLER...

Borsanın yatırım ustalarından Peter Lynch’e göre, fon yöneticileri mesailerinin dörtte birini neyi neden yaptıklarını açıklamakla geçiriyor. Bu ince eleştiriden kastedilen ise fon yöneticilerinin boşa harcadığı zaman olsa gerek. Buna bir de fonların yüksek yönetim gideri ve masraflarını da ilave ettiğimizde, fonlara yapılan yatırımın ne derece doğru olduğu kamuoyunda da ciddi bir tartışma konusu olmakta. Söz konusu eleştiriyi yapan Lynch gibi bir usta olunca fonların performansının sorgulanması da bir başka anlam kazanmakta. Ancak bireysel yatırımcının kendi başına  gerçekleştirdiği performans ile  fonların performansı kıyaslandığında, ortaya çıkan tabloyu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Bir yanda önceden belirlemiş olduğu kurallara göre hareket eden ve bu kurallardan taviz vermeyen bir fon, diğer yandan bir an önce parasını katlamaya çalışan ve riskli yatırımlara girişmekten gözünü sakınmayan bireysel yatırımcılar.

Bu tablo içinde borsaya getirdiği parayı kısa sürede eriten ve hatta tamamen yok eden yatırımcı sayısı hiç de az olmadığı bilinen bir gerçek. Hal böyle olunca fonların önemi biraz daha fazla öne çıkıyor. Zira fonlar önceden belirlemiş oldukları risk kapsamında getiri elde etmeye çabalarken başta verdikleri söze bağlı olarak kabul ettikleri risk çerçevesinde hareket ediyorlar. Bu durum yatırımcılar için kuşkusuz en büyük avantaj olsa gerek. Neticede yatırımcının kendisi, ilk yola çıktığı gün aldığı risk ile sonradan aldığı riskin sürekli olarak değişebilmekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster