Ana SayfaRöportajlarFurkan Katmerci: Otomotiv devleriyle çalışıyoruz---

Furkan Katmerci: Otomotiv devleriyle çalışıyoruz

4 / 8
Furkan Katmerci: Otomotiv devleriyle çalışıyoruz
21 Şubat 2014 - 08:52 www.finansgundem.com

HER İHTİYACI KARŞILAYACAK EKİPMANI ÜRETİYORUZ

-Sonuçta firma sizden bir iş istiyor, siz de bunu yapıyorsunuz…

Furkan Katmerci: Zaten dediğim gibi bu yeterlilikte olan firmanın o işi yapabilmesi lazım. Mesela bu dar alan itfaiyesi ihtiyaca göre üretilmiş bir itfaiye, daha küçük sokaklara, küçük yerlere… Daha kullanışlı, kabiliyeti daha yüksek. Hem de kompakt bir yapı olduğu için bunu tercih eden belediyeler de işte özel firmalar da olabilir. Bunun gibi ekipmanları da tercih edenler olabilir. Dediğim gibi terzi usulü olduğu için, ihtiyaca göre biz onları yönlendirebiliyoruz. Yine bunlar ilk müdahale aracı, orman yangınları için Ford’a yapılan bir iş. İtfaiye gelene kadar yangını kontrol altına almak ve itfaiye gelene kadar daha da büyümesini engellemek için yapılan bir çalışma. Pikabın arkasına atılıp gidip itfaiye gelene kadar kontrol altına alınabiliyor. Araç kurtarma ekipmanını ilk kez 1.5 sene önce İstanbul Belediyesi’ne sattık. 70 tona kadar devrilen aracı, Metrobüs’ü kaldırıp götürebiliyor. Bundan biz yurt dışında çok satıyoruz ama Türkiye bunu almıyor. Neden? Çünkü senede 1-2 kere kullanılacak bir ekipman… Ama çöp arabalarında birincisi, 2 kişi çalışıyor, ikincisi, aktif olarak çalışıyor. Bu da belediye çalışıyor gözlenimi verdiği için çöp araçları daha çok tercih ediliyor. Bu yüzden ona yatırım yapılıyor bu araç kurtarmaya yatırım yapılmıyor. Kara Yolları’na lazım oluyor, belediyelere oluyor. Onun alımını ya Kara Yolları yapar ya da belediye, o tarafı bizi ilgilendirmiyor.

Ama bunun gibi mesela itfaiyelerde de böyle; itfaiye parkurları parkları yeterli değil . Bu sektörde büyük yatırımlara ihtiyacımız var. Sonuç itibarıyla bu sektörde biz hem kendimizi hem sektörü hem ürünlerimizi tanıtıyoruz. Kurtarma aracını yıllardır Türkiye’ye sokmaya çalışıyorduk ve bunu ilk defa İstanbul Belediyesi aldı. Onlarla birlikte başladık Türkiye’ye satışa, yurt dışında çok fazla satılıyor. Az önce anlattığım çift kabin Mercedes’di. Daha önceki Man’dı; ona da yapabiliyoruz. Sonuçta hepsine yapabilecek kapasitemiz var. Yol süpürme araçlarını biz 3 yıl önce ürünlerimize ekledik. Bunların çoğu yurt dışından yüksek paralara ithal edilir. Ama biz bunları üretiyoruz, yerli olduğu için fiyat avantajı da oluyor belediyelere. Avrupa Şampiyonası düzenlendi Ukrayna’da, orada bizim süpürme araçlarımız kullanıldı. (Kitaptan gösteriyor) Mesela bu mobil bakım, bunu ayaklı atölye gibi düşünebilirsiniz. İçine her türlü ekipmanı koyup seyyar atölye gibi gidebiliyor. Dediğim gibi her ihtiyacı karşılayacak ekipman var ve bunları biz sürekli üretiyoruz. Yılda en az 1000 araç üretiyoruz, 150- 160 milyon lira yıllık ciromuz var.

-Kapasite olarak bu kadar mı üretebiliyorsunuz?

Furkan Katmerci: Kapasite olarak değil sadece ürettiğimiz. Sonuçta biz ekipleri kaydırıp o adetleri artırabiliriz. Örneğin bütün fabrika çalışınca 3000 bin çöp  arabası üretip ya da 1500 tane itfaiye üretir ama 1500 itfaiyenin satış hasılatı bir çöpün 3 katıdır. Biz aslında satış hasılatı üzerinden konuşuyoruz. Türkiye’de bazı otomotiv markalarından daha çok kamyon satıyoruz hacmimizden dolayı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa katmerci MAĞDURU.21 Şubat 2014 19:58

    Verdinizde ne oldu bizleri zenginmi ettiniz gene borsaya halka arzın altına getirdinşiz hisselerinizi birde çıkmış konuşuyor hiçmi utanmanız yok

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster