Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektöründe fırsat penceresi açıldı---

Bankacılık sektöründe fırsat penceresi açıldı

16 / 24
Bankacılık sektöründe fırsat penceresi açıldı
08 Temmuz 2019 - 15:05 www.finansgundem.com

KREDİLERDE NELER OLUYOR?

Halihazırda özel bankalar kredi musluklarını kapatmış durumda. Açıklanan destek paketleri daha çok kamu bankaları tarafından kullandırılıyor. Kamu bankalarının karlılıklarındaki gerilemenin asıl sebebi bu durum. Özel bankalar ise son bir yılda kredi skorlamasında (kredi verilecek şirketin borcunu geri ödeme kabiliyetini ölçme) son derece katı kurallar uyguluyor. Faizlerin gerilemeye başlaması bu kilidi açacak en önemli faktör. Bütün bu yaşanan dalgalanmalara rağmen takipteki alacaklar rasyosu şu anda yüzde 4,2.2018 sonunda 97 milyar liraya ulaşan takipteki alacaklar için bankalar 72 milyar lira karşılık ayırdı. TBB’nin verilerine göre yeniden yapılandırılan kredilerin toplam tutarı ise 107 milyar liraya ulaşmış durumda.

Şu anda en sıcak konuysa bankaların enerji ve inşaat sektörüne verdiği kredilerin akıbetinin ne olacağı. Her iki sektöre ait oyuncular ile bankalar ve hükümet yetkilileri bir araya gelerek olası sorunlara karşı çözüm arayışı içinde. İnşaat sektöründe bankaların riski daha çok alışveriş merkezlerine verilen krediler üzerine yoğunlaşmış durumda. 


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster