Ana SayfaRöportajlarFibabanka, Finansgundem.com’a konuştu---

Fibabanka, Finansgundem.com’a konuştu

6 / 8
Fibabanka, Finansgundem.com’a konuştu
02 Haziran 2014 - 08:16 www.finansgundem.com

REKABETTE DİĞER BANKALARA GÖRE BİR ADIM ÖNDE OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ

-Bireysel bankacılık getirilen kısıtlamalar nedeniyle önceki cazibesini kaybetti ve KOBİ Bankacılığı bütün bankaların hedef noktası haline geldi. Siz de ağırlıklı olarak KOBİ bankacılığı yapıyorsunuz. Bundan sonra rekabet daha da büyüyor. İşiniz daha da zorlaşacak mı?

Bekir Dildar: Bir bankada sadece bir alana yoğunlaşmak mümkün değil. Biz de ‘KOBİ ve Ticaret’ diyoruz ama bilançomuzun yüzde 50-60’ı kurumsal ve büyük ticaret segmentinde, yani 4’te 1’i KOBİ’de, geri kalanı da bireyselde. Biz rekabette diğer bankalara göre bir adım önde olduğumuzu düşünüyoruz. Neden, çünkü karar almada hızlı ve esneğiz.

-Küçük ve orta ölçekli bankaların müşteriye özel projeleri vardır, sizin böyle çalışmalarınız oluyor mu?

Bekir Dildar: Bizim özel bankacılığımız var, proje finans ekibimiz var, otel, karayolu olsun bunların finansmanını sağladık. Biz haftalık kararlar veriyoruz; bir ‘Karar Komitemiz’ var, Yönetim Kurulu’nu beklemeyiz. Burada ki hız ve esnekliğe, ‘Bizi rekabette bir adım öne getiren unsur’ diye bakıyoruz.

-Müşteri profiliniz nedir? Sayı verebilir misiniz?

Bekir Dildar: 62 bin aktif müşteri. 42 bin de aktif kredili… 10 bine yakın firma kredili müşterimiz geri kalan 30 binide bireysel müşteriler…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster