Ana SayfaMakro EkonomiMerkez'den temkinli faiz adımı---

Merkez'den temkinli faiz adımı

3 / 3
Merkez'den temkinli faiz adımı
19 Temmuz 2016 - 15:00 www.finansgundem.com

Halk Yatırım ( http://www.halkyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Analiz Raporu:

"TCMB bugünkü PPK toplantısında, faiz koridorunun alt limitini ve politika faiz oranı olarak ön plana çıkan bir haftalık repo ihale faiz oranını sabit tutarken, koridorun üst limitini 25 baz puan daha indirdi. Böylece, bir haftalık repo ihale faiz oranı %7,50’de kalırken faiz koridoru %7,25-8,75’e daraltıldı. Mart ayından beri yürütülen süreçle faiz koridorunun üst bandında toplam 200 baz puanlık bir indirim gerçekleşmiş oldu.

Yakın dönemde yurt içi gelişmelere bağlı olarak piyasalarda dalgalanmalar yaşanmasına karşın, Merkez Bankası, hafta sonu proaktif bir yaklaşımla aldığı ve gerekli likidite sağlanmasına yönelik kararlarının oynaklığı sınırladığı değerlendirmesinde bulunmaktadır. Ayrıca, sıkı para politikası duruşu, temkinli makroihtiyati politika çerçevesi ve 2015 yılı Ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılmasının da ekonominin şoklara karşı dayanıklılığını artırdığı düşünülmektedir. Bu doğrultuda Kurul, sadeleşme yönünde ölçülü adımlarını 50 puandan 25 puana indirerek daha temkinli devam etme kararı vermiştir.

Diğer taraftan, Şubat-Mayıs döneminde enflasyondaki düşüşe önemli katkı sağlayan ancak Haziran ayında yükseliş gösteren işlenmemiş gıda fiyatlarının tütün fiyatlarıyla birlikte kısa vadede enflasyonda belirgin bir artışa neden olabileceği düşünülmektedir. Her ne kadar çekirdek enflasyondaki kademeli düşüşün sürmesi beklense de, enflasyon görünümüne ilişkin temkinlilik nedeniyle sıkı likidite duruşunun devam edeceğini görüyoruz. 

Büyüme görünümüyle ilgili olarak ise, ılımlı ve istikrarlı eğilim beklentisi ön plana çıkarken, yapısal reformların uygulanmasına vurgu sürmektedir. "


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ19 Temmuz 2016 17:43

    ÜLKE ŞARLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMAK GEREKİRSE FAİZ İNDİRİLEMEZ DİYEN UZMANLARA MERKEZ BANKASI UYMAYARAK İNDİRDİ AL SANA DOLAR 3000 TL Yİ GEÇTİ.ŞİMDİ İYİMİ OLDU.MERKEZ EMİRE UYDU AMA SONUMUZ İYİ OLMADI.

  • THE END19 Temmuz 2016 17:35

    faiz indirimi haberiyle yalandan yere 78 bini geçti gösterip yatırımcıya darbe yaptılar.

  • cem19 Temmuz 2016 15:33

    ekonomi ve piyasada geçici rahatlama olabilir merkez ve ekonomi yönetimi aldanmadan her zaman dikkatli olmalı

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster