Ana SayfaPara PiyasaDöviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor---

Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor

1 / 8
Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor
13 Ağustos 2014 - 16:54 www.finansgundem.com

Piyasaların ateşi, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yükseldi. Döviz ve faiz dört ay öncesine döndü. Dolar kurunda yeni bant beklentisi 2.15-2.25 TL seviyesi. Faizde yüzde 9’un altı olası görünmüyor. Hatta çift haneli seviyeler gündeme gelebilir. Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan daha indirebilir. Ancak böyle bir kararın etkisinin negatif olabileceği yorumları yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimine girilen bu hafta piyasalar ikilem içinde. Temmuz ayında enflasyonda düşüş beklenirken tam tersine yükseliş yaşanması, faizleri ve kurları yukarı taşıdı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Merkez Bankası faiz indirimine devam edecek mi, yoksa duracak mı? Faiz çift haneli seviyelere gelir mi, yoksa ateşi düşer mi? Dolar kurunda yükseliş devam edecek mi? Bu soruların yanıtları merak ediliyor. Yanıtları ararken Moody’s’in rating notu da henüz açıklanmamıştı. Bu noktayı belirtmekte fayda var. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster