Ana SayfaPara PiyasaDolardaki düşüş kalıcı mı?---

Dolardaki düşüş kalıcı mı?

4 / 6
Dolardaki düşüş kalıcı mı?
07 Eylül 2014 - 07:14 www.finansgundem.com

Hisseye yönelik beklentiler...

Hisse senetlerine ilişkin beklentiler devam etmekle birlikte zayıflıyor. Türkiye pay piyasasında fiyat kazanç (F/K) oranları 4 Eylül itibariyle 12.98 seviyesinde. F/K, bir firmanın toplam piyasa değerinin son dört çeyrek kârına oranını gösteriyor. Yatırımcılar, bir hissenin, kendisine düşen kârın kaç katı fiyattan işlem gördüğünü bu orana bakarak öğrenebiliyor. borsa ’da işlem gören hisselerin son 4 yılda ortalama F/K oranları 11’in altında ve 14’ün üzerinde pek tutunamıyor. Son yaşanan çıkışta da benzer durum gözlendi.
Hisselerin ortalama F/K oranları şimdilerde 12.98 seviyesinde bulunuyor. Ancak bu noktada dikkat çeken bir başka hususu da hemen belirtmek yerinde olacaktır: Borsa İstanbul yılbaşından bu yana yüzde 20’nin üzerinde değerlenmesine rağmen hâlâ gelişmekte olan ülkeler arasında fiyat/kazanç oranı düşük piyasalar içinde yer alıyor. Mevcut F/K oranları yabancı yatırımcının hisse senetlerine olan ilgisini zayıflatsa da sürmesinde etkili oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster