Ana SayfaPara PiyasaDolardaki düşüş kalıcı mı?---

Dolardaki düşüş kalıcı mı?

2 / 6
Dolardaki düşüş kalıcı mı?
07 Eylül 2014 - 07:14 www.finansgundem.com

Dolardaki düşüş kalıcı mı?

Dolar/TL kuru gerek AMB açıklamaları gerekse tarım dışı istihdam verisi sonrası düşüş eğiliminde. Kısa vadede yatay bir bant içerisinde hareket ediyor. Kur 2.1480 seviyesine doğru yaklaştığında alımlar güçleniyor. Gelen olumlu verilere rağmen cari açık ve artan riskler, önümüzdeki dönemde kredi derecelendirme kuruluşları ve yabancı yatırım bankalarının dillendireceği konular arasında yer alacak. Yılın ilk yarısında cari açık 24.2 milyar dolarda bulunuyor. Hükümetin yılsonundaki cari açık beklentisi 55.5 milyar dolar seviyesinde.

Kredi derecelendirme kuruluşları cari açığın finansmanı konusundaki düşüncelerini raporlarında yenileyecek. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da geçtiğimiz hafta cari açığa vurgu yaparak konuyla ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Cari açık üzerinde çalışmaları gerektiğini belirtirken, konunun hassasiyetinin farkında olduklarını belirtti.

İlk hedeflerinin cari açığı düşürmek olduğunu ve bu noktada tasarruf eğiliminin yükseltilmesinin önemine vurgu yaparken büyüme için tasarrufun şart olduğunu söyledi. Dışardan gelen sermayeye hakkındaysa başka ülkelerin edindiği tasarruflar olduğunu hatırlatıyor. Hal böyle olunca kredi kuruluşlarının da gözü cari açığa çevrilmekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster