Ana SayfaBankacılıkCEO’ların 2017 performansı---

CEO’ların 2017 performansı

2 / 7
CEO’ların 2017 performansı
04 Nisan 2018 - 11:42 www.finansgundem.com

KGF KAMUYA YARADI

Aktif büyüklükte 10 banka, 2017 yılı sektör büyümesinin üzerinde bir performans yakaladı. Bu bankalar içinde 3 kamu bankası iyi bir performans sergiledi. Amerikan danışmanlık şirketi N2Growth’un kurucu ortağı Tunç Akyurt, nominal rakamlarla bakıldığında Halkbank’ın 74 milyar TL, 

Ziraat Bankası’nın 76 milyar TL ve Vakıfbank’ın 58 milyar TL gibi yıllık çok yüksek aktif büyümelere imza attığına dikkat çekiyor. Akyurt, “Kamu bankaları, 2017’de neredeyse orta ölçekli bir bankanın aktif büyüklüğü kadar artışlar gerçekleştirdi” yorumunu yapıyor. Bankacılık danışmanı Mehmet Sönmez, kamu bankalarındaki büyümenin nedenini, KGF kredilerine yönelik iştah katsayısının kamu bankalarında çok yüksek olmasına bağlıyor. Sektördeki en büyük 4 özel banka olan İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti Bankası ve Akbank ise temkinli bir yaklaşımla sektör ortalamasının altında büyüdü. 

Aktiflerde en yüksek büyümeyi yüzde 56,8 ile ICBC Turkey gerçekleştirdi. ICBC Turkey Genel Müdürü Gao Xiangyang, “Büyümeyi genel merkezimizce alınan fonlar ve sermaye enjeksiyonuyla finanse ettik. Kurumsal, ticari ve KOBİ kredilerimiz yüzde 25 arttı ve Türkiye’deki bankalara 335 milyon dolar borç verdik” diyor. 

Haziran 2017’de Halkbank Genel Müdürü olan Osman Arslan, kaynak artırımına odaklanarak ve KOBİ bankacılığındaki liderliklerini pekiştirerek büyüdüklerini açıklıyor. Arslan, “KGF kredilerinde 20 milyar TL sınırım geçerek ilk sıraya yerleştik. KOBİ kredilerimizi 77,6 milyar TL’ye taşıdık” diyor. 

Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze de KGF’nin olumlu etkisini şöyle aktarıyor: 

“KGF’yi yoğun kullanan bankalardan biriydik ve 4,8 milyar TL KGF kredisi kullandırdık. Yaptığımız başarılı ihraçlar da bilanço büyüklüğümüzün artmasına katkı sağladı.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster