Ana SayfaRöportajlarÇalışkan, kararlı ve yatırımcı işadamı konuştu---

Çalışkan, kararlı ve yatırımcı işadamı konuştu

8 / 12
Çalışkan, kararlı ve yatırımcı işadamı konuştu
12 Ağustos 2013 - 09:49 www.finansgundem.com

ŞİMDİ BANA ENDONEZYA’NIN AKDENİZ BÖLGESİ FAHRİ KONSOLOSLUĞUNU VERMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR
-Biraz da Endonezya Fahri Konsolosluğunuzdan bahseder misiniz? Nedir bunun hikâyesi?
Emin Hitay:
Aslında tamamen bir tesadüf. 2006 yılında Mehmet Ali Şahin, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı’ydı. DEİK'e üye işadamlarına bir duyuru yapıldı. Bir heyet oluşturulup Endonezya’ya ziyaret yapılacaktı. Bakanın başkanlığında ziyaretin yanı sıra iş görüşmeleri yapılacaktı. Daha önce Endonezya’ya hiç gitmemiştim. Bu ülkeyi tanımak, bir işadamı gözlüğüyle gidip görmek istedim. Heyetle birlikte Endonezya’yı gezerken oldukça samimi bir ortamla karşılaştık. Endonezya Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir bürokratla adeta ahbap olduk. Bana İstanbul Fahri Konsolosluğu’nu teklif etti. Ancak zaten İstanbul’da bir Fahri Konsolos vardı ve 22 yıldır bu görevi yürütüyordu. Bürokrat bana “Artık bir işadamının Fahri Konsolosumuz olmasını istiyoruz. Çünkü ticari ilişkilerimiz gelişiyor. İstanbul da bizim için önemli bir şehir” dedi. Ben de “Etik olarak bir problem yoksa olabilir” dedim ve kabul ettim.
İşlemler iki yıl kadar sürdü ve 2008’in Kasım ayında Ankara’daki Endonezya Büyükelçiliği’nde yapılan bir törenle resmen İstanbul Fahri Konsolosu olarak atandım.
Bu yıl Endonezya, İstanbul Başkonsolosluğu’nu açacak. Hatta binası bile hazırlandı. Ancak henüz başkonsolos atanmadı. Başkonsolos atandığı zaman benim fahri konsolosluğum düşüyor. Şimdi bana Akdeniz bölgesinin fahri konsolosluğunu vermeyi düşünüyorlar. Çünkü ilişkilerimiz çok iyi. Mesela Ağustos’un 17’sinde Endonezya’nın Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor. 17-20 Ağustos 2013 tarihlerinde Jakarta’da Endonezya diasporası toplantısı var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1 DOST13 Ağustos 2013 12:53

    Çok zekidir, çok iyi ve dikkatle dinler. Öğrenmeye açık biriyseniz; o sadelikten, çok şey öğrenirsiniz. Örnek alırsınız. Kimin ne olduğunu 100 metreden anlar. İnsanlara paralarına gore değil, karakterlerinin sağlamlıklarına gore değer verir. Adam satmaz, insan kullanıp harcamaz. Altın gibi 1kalbi vardır. Hem çok saygı duyarsınız, hem seversiniz. İdolümdür … Allah O’nun da güzel ailesinin de yolunu her daim açık etsin.

  • Gökhan helvacı12 Ağustos 2013 22:49

    Girişimcilikte örnek alınması gereken iş adamıdır.

  • sevgi kelebeği12 Ağustos 2013 15:42

    I love Emin Hitay. Çünkü doğal, çünkü insan evladı, çünkü doğru düzgün bir işveren.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster