Ana SayfaRöportajlarÇalışkan, kararlı ve yatırımcı işadamı konuştu---

Çalışkan, kararlı ve yatırımcı işadamı konuştu

10 / 12
Çalışkan, kararlı ve yatırımcı işadamı konuştu
12 Ağustos 2013 - 09:49 www.finansgundem.com

HER SABAH BOĞAZ’A KARŞI KOŞUYORUM
-İş dışındaki hayatınız nasıl geçiyor? Golf ve kayakla ilgilendiğinizi biliyoruz. Hatta golf turnuvalarında kazandığınız kupalar var...
Emin Hitay:
2002 yılında geçirdiğim kayak kazası sonrası golfü bıraktım. Oğlum istediği için onu birkaç kez kayak yapmaya götürdüm. Ancak o golfü daha çok sevdiği için o alanda desteklemeye karar verdim. Kerim (17) golfte çok çabuk ilerledi. 13 yaşındayken kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Benim de kazandığım kupalar var ama bu sporla eskisi kadar sık ilgilenemiyorum.
-Yani artık spor yapmıyor musunuz?
Emin Hitay:
Olur mu öyle şey? Haftada 6 gün sabah sporu yapıyorum. Evde (koşu bandında) yarım saat 7 kilometre hızla yürüyüşün ardından ağırlık, mekik ve stretching yapıyorum. Bütün bunları evde hoca eşliğinde birlikte yapıyorum. Ben sporu hobi olarak değil ilaç olsun diye yapıyorum. Sağlıklı olmak için mutlaka hareket etmemiz gerekli.
-Peki, hobi olarak neler yapıyorsunuz?
Emin Hitay:
Hobi olarak ise çağdaş sanata ilgim var. Küçük bir koleksiyonum var. Türkiye’den ve yurt dışından çağdaş sanat eserleri satın alıyorum. İlk eserimi 1986 yılında almıştım. 2000’li yıllardan itibaren alımları artırdım. Her yıl Art Basel’e gidiyorum. Hatta bu yıl Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’yle yaptığımız anlaşma çerçevesinde, tüm masraflarını karşılayarak 3 öğrenciyi Art Basel’e götürdüm. Umarım bu bir örnek teşkil eder ve diğer işadamları da öğrencilere sponsor olup Art Basel’e götürürler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1 DOST13 Ağustos 2013 12:53

    Çok zekidir, çok iyi ve dikkatle dinler. Öğrenmeye açık biriyseniz; o sadelikten, çok şey öğrenirsiniz. Örnek alırsınız. Kimin ne olduğunu 100 metreden anlar. İnsanlara paralarına gore değil, karakterlerinin sağlamlıklarına gore değer verir. Adam satmaz, insan kullanıp harcamaz. Altın gibi 1kalbi vardır. Hem çok saygı duyarsınız, hem seversiniz. İdolümdür … Allah O’nun da güzel ailesinin de yolunu her daim açık etsin.

  • Gökhan helvacı12 Ağustos 2013 22:49

    Girişimcilikte örnek alınması gereken iş adamıdır.

  • sevgi kelebeği12 Ağustos 2013 15:42

    I love Emin Hitay. Çünkü doğal, çünkü insan evladı, çünkü doğru düzgün bir işveren.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster