Ana SayfaYaşam-MagazinCaddede kira düştü hareketlenme başladı---

Caddede kira düştü hareketlenme başladı

4 / 5
Caddede kira düştü hareketlenme başladı
06 Mayıs 2019 - 11:35 www.finansgundem.com

KRİZ FIRSATA ÇEVRİLDİ

Olumlu gelişmeleri gözleyen perakende markaları da tekrar rotayı caddelere çevirmeye başladı. Gözlük pazarının önemli oyuncularından Ray-Ban, kısa bir süre önce İstiklal Caddesi'nde mağaza açtı. Luxottica Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Filippo Resini, "İstanbul'un ilk Ray-Ban mağazasını, ülkenin en iyi perakende satış bölgelerinden biri olan istiklal Caddesi'nde açtık. Bu Ray-Ban'in perakende satış alanındaki sürekli genişlemesinin önemli bir dönüm noktası olacak" diyor. 

Benetton da en büyük mağazasını Bağdat Caddesi'nde yeniden açtı. Mağazanın yeniden açılmasıyla, Benetton'un Türkiye'deki kalıcı güvenilirliğinin kanıtlanması, ticari ivmesini arttırması ve marka değerlerinin paylaşılacağı bir ana iletişim merkezi olması hedefleniyor. 

Global markaların yanı sıra yerli markalar da caddelerdeki fırsatları araştırmaya başladı. Bisse Gene Müdürü Hakan Gökçe, AVM'lerdeki yüksek kiralar ve genel giderler nedeniyle cadde mağazalarının daha avantajlı hale geldiğini söylüyor. 33 mağazasından altısı caddede bulunan şirket, hem İstanbul'da hem de Anadolu şehirlerinde cadde mağazası açmak için lokasyon araştırmalarını sürdürüyor. 

KİRALAR DÜŞÜYOR  

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel de caddelerde kiraların makul seviyelere çekilmeye başladığına dikkat çekiyor. Kira sözleşmelerinde TL'ye dönülmesinin de etkisiyle perakendecilerin önünü görebilecek bir noktaya geldiğini de söylüyor. Öncel, "Caddelerde dükkan sahipleri piyasanın belirlediği fiyatları kabul etmek zorunda kaldı. TL'ye dönüşle fiyatlar perakendeci için hesaplanabilir noktaya geldi. Özellikle Beyoğlu gibi turist çeken caddeler öne çıkacak" diyor. Öncel'e göre önümüzdeki dönemde sadece İstanbul değil Bodrum ve Antalya gibi turistlerin olduğu lokasyonlar da perakendeciler için avantajlı olacak. 

Ağırlıklı AVM'lerde büyüyen bir marka olan Penti'nin 31 cadde mağazası bulunuyor. Şirket Türkiye'deki en yoğun trafikli caddelerin tamamında yer alıyor. Bazı lokasyonlarda ise aynı cadde üzerinde birden fazla mağaza ile tüketicileriyle buluşuyor. Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, kentsel dönüşüm süreciyle kan kaybeden caddelerin tekrar hareketlenmeye başladığını söylüyor. Kariyo, "Penti olarak mevcutta yer aldığımız cadde mağazalarımızın performansı dünden bugüne istikrarlı bir gelişim grafiği sergiliyor. Elbette eski popülerliğini kazanıyor olmalarının da etkisini gözlemliyoruz" diyor. 


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster