Ana SayfaYaşam-MagazinBeyin hasarıyla kişilik nasıl olumlu değişiyor!---

Beyin hasarıyla kişilik nasıl olumlu değişiyor!

4 / 4
Beyin hasarıyla kişilik nasıl olumlu değişiyor!
15 Mart 2018 - 09:10 www.finansgundem.com

Kişiliğin nörolojik temelleri

Bütün bunlar bazı beyin hasarlarının nasıl olup da olumlu değişikliklere yol açtığını açıklamaya yardımcı oluyor. Bu bulgular kişiliğin nörolojik temellerine dair araştırmaları da destekleyecektir.

Örneğin dışa dönük kişilik özelliklerine sahip olan insanların sinirsel stimülasyona karşı daha az hassas olduğu, uzlaşmacı, uyumlu insanların ise beynin negatif duyguları kontrol eden kısımlarının daha aktif olduğu görülmüştür. Bu tür sinirsel bağlantılar üzerinde etkide bulunarak beyin hasarının bazen olumlu kişilik değişimine neden olması bu yüzden olanaklıdır.

Ancak çarpma da dahil kafadaki her tür yaralanma ciddiye alınmalıdır. Bazı hasarlar olumlu değişime yol açsa da hasarın neden olduğu başka güçlükler olacaktır.

Öte yandan, insanın kişiliği, kimliğinin önemli bir parçasıdır ve olumlu yönde de olsa değişim hem kişi hem de yakınları açısından uyum sağlanması zor bir süreç olabilir. Olumlu kişilik değişiminin mümkün olması, beyindeki yaralanmaların ne kadar karmaşık ve şaşırtıcı sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster