Ana SayfaYaşam-MagazinBen Simavi’yi sattım, Aydın Doğan da beni ---

Ben Simavi’yi sattım, Aydın Doğan da beni

4 / 12
Ben Simavi’yi sattım, Aydın Doğan da beni
25 Şubat 2013 - 11:58 www.finansgundem.com

-Siz Milliyet Gazetesi ile özdeşleşen yazarlardan birisiniz, neredeyse bütün medya patronları ile çalıştınız, sizin kafanızda patron imajına en çok kim uydu?

-Mesleğe Son Saat Gazetesi’nde başladım sonra Havadis Gazetesi, Vatan, Milliyet, Hürriyet ve Güneş Gazetesi. Sonra tekrar Milliyet’e geldim ve hala buradayım… Öncelikle medya patronlarını ‘bugünlere taşıyan mı, teslim alan mı?’ diye ayırmak lazım. Eski Babıali’nin patronları yazarlar takımındandır. Ali Karacan, Yunus Nadi gibi… Onlar bu meslekten geldiler. Şimdiki patronlar meslekten değil sermayeden geldiler. Türkiye’ ye ilk gelen yabancı gazeteci, Yeni Sabah Gazetesi Safa Kılıçlıoğlu’dur. Ali Naci Karacan Milliyet Gazetesi’ni kurarken sermayeyi karısının mücevherlerini Cumhuriyet Sandığı’na rehin vererek bulmuş. O şartlarda öyle bir para kredi falan yok. Bu örneği çok vermişimdir, eğer bizim başladığımız yıllarda bu plazalar falan olsaydı tüm Babıali’yi içine doldurup bir katı da boş kalırdı. Ben bunları söylediğim için kızarlar ve pek sevilmem bu yüzden. Kısacası insanlara yatırım yapılmıyor. Herkes kendine yatırıp yapıyor, kim patron olmuşsa yatırımı kendine yapıyor ama mesleğe yatırım yok. Bir kere dışarıdan sermaye gazeteye gelir mi gelir, ben buna ‘hayır’ demiyorum ama yeter ki o sermaye gazeteyi yayın politikasıyla yönetsin. Yoksa yabancı sermaye Financial Times, Le Monde, New York Times’da da vardır gelebilir. Bir şirket statüsü içerisinde parasını koyar, hissesini alır, temettüsünü alır gider. Ama bizde durum böyle değil.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster