Ana SayfaPara PiyasaBelirsizlik bitti, umutlar arttı---

Belirsizlik bitti, umutlar arttı

2 / 9
Belirsizlik bitti, umutlar arttı
22 Temmuz 2014 - 16:29 www.finansgundem.com

 

BEKLENTİLER OLUMLUYA DÖNDÜ

Işık Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Teker yönetiminde hazırlanan 2014 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin ”Para Dergisi Ekonomi Beklenti Anketi” sonuçları belli oldu. Anket kapsamında, katılımcılara enflasyon, faiz oranları, döviz kurları, ihracat fırsatları, cari açık, kredi notu ve siyasal risklere ilişkin beklentileri soruldu. Toplam 295 kişiye uygulanan anket soruları, yönetim kurulu başkanı, üst ve orta düzey yöneticiler ile akademisyenler tarafından yanıtlandı. Anketi yanıtlayan 295 kişi arasında,88  yönetim kurulu başkanı,92 üst düzey yönetici,31 orta düzey yönetici ve 84 akademisyen bulunuyor. Anketi yanıtlayanların yüzde 792u erkek, yüzde 21’i kadın katılımcılardan oluşuyor.20 farklı sektör grubuna uygulanan anketimize katılanların yüzde 27’si finans, yüzde 21’i sanayi ve yüzde 52’si hizmetler sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Anket sonuçları, genel olarak beklentilerin olumluya döndüğünü ortaya koyuyor. Özelikle temel ihracat pazarlarımızla ilgili beklentilerde bu beklenti daha da güçleniyor. Büyüme beklentileri (?) kalırken, enflasyonun bir miktar sapacağı görüşü de hakim. Faiz ile ilgili beklentiler ise değişmeyeceği yönünde. Dövizde ise risk oluşturacak bir dalgalanma beklenmiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster